På salg!

Kalamata oliven tapenade 100 g

49 Sales

Et fantastisk pålegg laget av økologiske Kalamata oliven!

kr 59 kr 29

Kun 7 på lager

Beskrivelse

Hemmeligheten bak denne deilige tapenaden er faktisk ingen hemmelighet i det hele tatt! Kalamata oliven sin unike smak er verdenskjent!

Du kan nyte denne tapenaden som en dip til kavringer og brødpinner, men du kan også gi dine sandwicher, salater og brød (oliven brød) et herlig middelhavspreg. 

Eller – prøv å blande den med kapers, ansjos og hvitløk, så er du godt i gang med å lage din egen “meze”! 

Meze (pl. Mezedhes) er et utvalg av småretter, som serveres som tilbehør til alkoholholdige drikker. Begrepet er lånt fra persiske “Maze”, som betyr “en smak / snack”.

I Hellas handler imidlertid ikke mezedhes bare om et utvalg av småretter. For grekerne er dette et konsept som, i tillegg til å være en viktig del av gresk mattradisjon, også er en viktig bærer av hele den greske kultur og sosialiseringsprosess. Mezedhes har beholdt sin tradisjonelle profil, fra de gamle tradisjonelle kaffebarer til dagens trendy ouzoplasser, hvor det bringer folk sammen, fremmer sosialisering og fører til nye vennskap.

I den forstand er mezedhes vevd med gresk mat som de fleste av dem var greske kulinariske utviklingen av forrett former enten eldre eller opprinnelse i andre land. Noen av de ikoniske mezedhakia (små mezedhes) som grekerne kjærlig kaller sine verdifulle forretter, er saltet eller kureres småstykker av fisk eller kjøtt, bord oliven, grillet eller breserte blekksprut, saganaki pannestekt ost i røren, og deilig pålegg som tzatziki agurk & hvitløk-flavored yoghurt, tyrosalata / tyrokafteri krydret feta dip, og taramosalata fiskerogn dukkert. Greske mezedhes bevise at “gode ting kommer i små pakker”. Serveres i små porsjoner på små tallerkener de er ideelle følgesvenner til en ouzo eller tsipouro, hvit eller rød vin, og iskald øl. Mange er restauranter , tavernaer og ouzo arenaer rundt Middelhavet hvor mezedhes serveres med drinker.

Men til grekerne, ordet meze betyr ikke bare “mat”: det er et helt konsept og kultur hvor sentral forutsetning i nyter mezedhakia er å være i godt selskap Det er en måte å komme sammen og ha det gøy, drikke, lytte til. musikk, snakker om alt og ingenting, og, fremfor alt, smile, le og nyte et liv i bånd og deling!

Agricultural Cooperative of Rovies ble grunnlagt i 1981 og engasjerer seg i innsamling, bearbeiding, pakking og markedsføring av bordoliven produsert av olivenlunder i Rovies i Evia.

Rovies’ olivenlund, med mer enn 100 års historie, strekker seg fra kysten opp til foten av de omkringliggende fjellene og dekker et areal på 3500 dekar med 70.000 oliventrær.

I dag har Cooperative 130 medlemmer hvis filosofi er å produsere og lansere et naturlig økologisk produkt, behandlet etter naturlige, tradisjonelle metoder, og som dermed bevarer alle de iboende naturlige egenskapene produktet har.

Ingredienser
Økologiske grønne Kalamata-oliven
NæringsinnholdPer 100g
kJ1097
kcal262
Fett12,3 g
- hvorav mettet3,3 g
Karbohydrater1 g
- hvorav sukkerarter<0,5 g
Protein1,4 g
Salt4,5 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter