På salg!

Kapers 200 g

25 Sales

Santorini kapers er like kjent som øya Santorini selv. Håndplukket fra viltvoksende kapersbusker og syltet i saltlake.

Varenummer: 4091 Kategorier: , Stikkord: , , ,

kr 99 kr 49

På lager

Beskrivelse

Om sommeren, under strålende sol, dukker de viltvoksende kapersbuskene opp fra steinete jord langs kysten av Hellas.

Kapersknopper og -blader har vært brukt siden antikken, både fra for sine smaksegenskaper og farmasøytiske egenskaper. Lite kalorier og rike på antioksidanter, kalsium, magnesium og jern. De har også et høyt innhold i vitamin A og C som kroppen trenger.

Kapers dristige, friske smak skyldes sennepsoljen som finnes inne i knoppen. Den deilige smaken viser seg best etter at de har blitt syltet, ettersom saltlaken bidrar til å fremheve deres karakteristiske smak.

Kapers gir en spesiell smak til alle typer salat og til sauser og røkt fisk. Nytes også i potetsalat, i kalde pastasalater og i den kretiske ntakos salat. Ellers er kapers også vanlige gjester i gresk “meze”.

(tips: Laken som er brukt til å konservere kapersløvet har høyt saltinnhold. Skyld kapersløvet for ikke å tilføre retten for mye salt, eller reduserer andre saltkilder i oppskriften)

En av de ekstraordinære juvelene fra Santorini kan endelig nå ditt spisebord!

Meze (pl. Mezedhes) er et utvalg av småretter, som serveres som tilbehør til alkoholholdige drikker. Begrepet er lånt fra persiske “Maze”, som betyr “en smak / snack”.

I Hellas handler imidlertid ikke mezedhes bare om et utvalg av småretter. For grekerne er dette et konsept som, i tillegg til å være en viktig del av gresk mattradisjon, også er en viktig bærer av hele den greske kultur og sosialiseringsprosess. Mezedhes har beholdt sin tradisjonelle profil, fra de gamle tradisjonelle kaffebarer til dagens trendy ouzoplasser, hvor det bringer folk sammen, fremmer sosialisering og fører til nye vennskap.

I den forstand er mezedhes vevd med gresk mat som de fleste av dem var greske kulinariske utviklingen av forrett former enten eldre eller opprinnelse i andre land. Noen av de ikoniske mezedhakia (små mezedhes) som grekerne kjærlig kaller sine verdifulle forretter, er saltet eller kureres småstykker av fisk eller kjøtt, bord oliven, grillet eller breserte blekksprut, saganaki pannestekt ost i røren, og deilig pålegg som tzatziki agurk & hvitløk-flavored yoghurt, tyrosalata / tyrokafteri krydret feta dip, og taramosalata fiskerogn dukkert. Greske mezedhes bevise at “gode ting kommer i små pakker”. Serveres i små porsjoner på små tallerkener de er ideelle følgesvenner til en ouzo eller tsipouro, hvit eller rød vin, og iskald øl. Mange er restauranter , tavernaer og ouzo arenaer rundt Middelhavet hvor mezedhes serveres med drinker.

Men til grekerne, ordet meze betyr ikke bare “mat”: det er et helt konsept og kultur hvor sentral forutsetning i nyter mezedhakia er å være i godt selskap Det er en måte å komme sammen og ha det gøy, drikke, lytte til. musikk, snakker om alt og ingenting, og, fremfor alt, smile, le og nyte et liv i bånd og deling!

“Union of Santorini Cooperatives” (USC) ble grunnlagt i 1947 for å beskytte de økonomiske interessene til Santorinis produsenter av landbruksprodukter.

For å tilfredsstille moderne krav fra både nasjonale og internasjonale markeder har USC utviklet en ny strategi, og tatt i bruk moderne teknologi og produksjonsmetoder.

Større investeringer i nye anlegg, nye maskiner, spesialisert kompetanse, forskning og utvikling samtidig som hensynet til tradisjoner, økosystemet og en bærekraftig utvikling av øya, har bidratt til vellykket drift både i og utenfor Hellas.

Ingredienser
Kapers
Vann
Salt
Eddik
NæringsinnholdPer 100g
kJ125
kcal30
Fett1 g
Karbohydrater6 g
Protein2 g
Natrium6,4 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter