På salg!

Gresk saus 280 g

89 Sales

Unn deg en kulinarisk reise til Hellas med denne deilige greske sausen fra Gaea.
Med tomat, vin, løk og krydder.

Varenummer: 4136 Kategorier: , Stikkord: , , ,

kr 62 kr 31

På lager

Beskrivelse

Autentisk Korfuoppskrift. Laget av ferske råvarer som tomat, vin, løk  og fra den greske naturen, smaksatt med urter og krydder og blandet med ekstra jomfru olivenolje.

Når du åpner glasset, kan du lukte et hjemmelaget produkt som om det ble tilberedt for noen få minutter siden – med de beste ingrediensene i kjøkkenet.

Den intense smak og aroma gjør denne til en ideell saus til kylling – eller en kjøttfull pasta saus.

Før i tiden, da det ikke fantes kjøleskap og det var et overskudd av høstede tomater, valgte man å bevare dette overskuddet som det vi nå kjenner som tomatsaus. Tomatene ble kokt og tilsatt olivenolje, som et naturlig konserveringsmiddel, og kunne da oppbevares i en mye lengre periode.

I dag har det blitt vitenskapelig bevist at lykopen, en av tomatens antioksidanter, finnes i høyere konsentrasjon i kokte tomater enn i rå.

Tomater ble opprinnelig dyrket i Peru, før denne virksomheten også flyttet seg videre til Mexico. De nådde Europa i det 16. århundre, og kom til Hellas rundt år 1800. Middelhavslandene ble raskt godt kjent med tomaten, som nå er en viktig del av Middelhavskostholdet. 

Gaea ble grunnlagt i 1995 på grunnlag av erkjennelsen om at matvarer fra det greske landbruk, til tross for høy kvalitet og god smak, nærmest var fraværende fra internasjonale markeder.

Gaea sitt produktspekter omfatter velsmakende ingredienser, uunnværlig for å lage gresk mat og delikatesser. Produktene er utelukkende av topp kvalitet; naturlig dyrket i den fruktbare jorden i Hellas, solmodnet og høstet den tradisjonelle måten.

Ekstra Jomfru olivenoljer og aromatiserte olivenoljer, oliven, pateer og tapenader, sauser og andre greske spesialiteter – meze som vi kaller dem i Hellas (meze = fingermat og småretter), pluss en rekke sertifiserte økologiske produkter. Alle våre produkter er 100 % naturlig uten tilsetningsstoffer, og heller ikke kunstige aromaer eller smaker – og de er helt fri for konserveringsmidler.

Gaea reiser over hele det greske land og de mange øyene for å velge de beste produktene. Fra ekstra jomfru olivenolje og oliven til soltørkede tomater og auberginer, bringer Gaea oss rett inn i den greske Middelhavskosten. Gaeas produktspekter har fått en rekke internasjonale priser for sin kvalitet, og Gaea sin ekstra jomfru olivenoljer er de første i verden som kan skiltes som karbonnøytrale.

Gaeas visjon er å være den absolutte markedslederen indernasjonalt innen gresk middelhavskost «fine foods», og synonymt med kvalitet, tradisjon, autentisitet og innovativt innen greske spesialiteter.

Ingredienser
Hakkede tomater i tomatjuice
Vann
Tomatpure
Løk
Ekstra jomfru olivenolje
Salt
Eddik
Hvitløk
Sort pepper
Allehånde
Nellik
Kanel
Laurbærblad
NæringsinnholdPer 100g
kcal91,2
Fett8 g
- hvorav mettet1,6 g
Karbohydrater4,8 g
- hvorav sukkerarter4,8 g
Protein1,6 g
Fiber1,6 g
Salt356,8 mg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter