På salg!

Balsamicoeddik hvit 250 ml

40 Sales

En gyllen balsamico eddik med en delikat smak og eterisk aroma!

Varenummer: 4060 Kategori: Stikkord: , , ,

kr 79 kr 39

På lager

Beskrivelse

En ren, naturlig, glutenfri eddik, laget av soltørkede druer dyrket på vinmarkene i sørlige Peloponnes. Den inneholder ingen konserveringsmidler og ingen kunstige fargestoffer og er laget av premium sorte korintiske rips fra den fruktbare jorda i Messinia.

I motsetning til vanlig eddik, som er laget av vin, er balsamicoeddik utvunnet fra druemost som gjennomgår eddiksyre-oksidasjon og alkoholfermentering samtidig. Resultatet blir en gourmet balsamicoeddik.

Den er en lettere og mer delikat enn den klassiske mørke balsamicoeddiken, ettersom skinnet fra de knuste druene fjernes. Den har en gyllen gul farge, en balansert smak og en unikt duftende bouquet. Det er også et fettfritt produkt av eksepsjonell ernæringsmessig verdi, rik på antioksidanter og med bare 12 kalorier / TBS.

Det kan bli en alliert til vekttap som det kan erstatte mer fettrike valg som olje eller oljebaserte dressinger. Polyfenoler som finnes i Kalamata balsamico gir økt vekttap ved hjelp av en dobbelt mekanisme som forsterker insulinfølsomhet, og på samme tid hemmer “lipogenese” – dannelsen av fettsyrer.

Gjør den til en del av ditt kosthold og daglige ernæring, og dra nytte av dens helsemessige fordeler samtidig som du gir dine oppskrifter et løft. Hvit balsamicoeddik er ideelt til salater, belgfrukter og marinader.

Fremstillingen av eddik er basert på omdannelsen av alkoholen til eddiksyre. Historisk sett er eddik det eldste og mest populære smaksstoffet som brukes i gastronomien. Det oppstod trolig sammen med bruk av vin rundt 6000 f.Kr., ettersom det er et naturlig biprodukt av alkoholholdig gjæring.

Eddik ble mye brukt i matlaging av grekerne, som faktisk var de første til å oppdage forskjeller i kvalitet mellom ulike typer eddik, avhengig av deres opprinnelsessted. 

Eddik har også vært sterkt knyttet til vår helse i lang tid, takket være sine naturlige desinfiserende og antibakterielle egenskaper. Hippokrates og Galen, gode leger i antikken, brukte eddik i medisin slik som også egypterne og senere romerne, kineserne og flere andre gjorde etter hvert. 

Papadimitriou SA ble etablert i 1939 av Christos Papadimitriou, i Kalamata-området. På den tiden var det et lite produksjonsanlegg som drev med handel og eksport av lokale Kalamataprodukter, som eksempelvis tørkede fiken, Kalamata oliven og olivenolje. 

Gjennom årene har selskapet vokst betydelig, ved å tilby markedet innovative produkter basert på produkter fra Peloponnes land. I dag, etter 75 års drift, tilbyr Papadimitriou SA et fantastisk utvalg av produkter, hver stemplet med filosofien bak Middelskosten og det greske kjøkken. 

Selskapets stateof-the-art produksjonsanlegg er nå plassert i Thouria, Messinia, og dekker et areal på 10.000 kvm. Der produserer og pakker Papadimitriou SA samtlige av sine produkter innen en rekke ulike produktkategorier (sennep, balsamicoeddik, olivenolje, rips, mm).

Ingredienser
Tørkede greske druer
NæringsinnholdPer 100ml
kJ314
kcal75
Fett0 g
Karbohydrater18 g
- hvorav sukkerarter18 g
Protein0 g
Natrium5,2 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.