På salg!
27. Papadimitriou eddik honning

Balsamicoeddik med honning 250 ml

En innovativ, prisbelønt eddik med ekstraordinære karakteristika og en unik smak!

Varenummer: 4061 Kategori: Stikkord: , , ,

kr 89 kr 62

Tomt på lager

Produktbeskrivelse

En ren, naturlig, glutenfri eddik, laget av soltørkede druer dyrket på vinmarkene i sørlige Peloponnes. Den inneholder ingen konserveringsmidler og ingen kunstige fargestoffer og er laget av premium sorte korintiske rips fra den fruktbare jorda i Messinia.

I motsetning til vanlig eddik, som er laget av vin, er balsamicoeddik utvunnet fra druemost som gjennomgår eddiksyre-oksidasjon og alkoholfermentering samtidig, før den blir lagret på eikefat. Resultatet blir en gourmet balsamicoeddik.

Aromatisert med honning har en innbydende, sursøt smak som vil løfte dine retter til nye høyder. Den er også fettfri, og har eksepsjonelle ernæringsmessige verdier, rik på antioksidanter og med bare 12 kalorier / TBS.

Det kan bli en alliert til vekttap som det kan erstatte mer fettrike valg som olje eller oljebaserte dressinger. Polyfenoler som finnes i Kalamata balsamico gir økt vekttap ved hjelp av en dobbelt mekanisme som forsterker insulinfølsomhet, og på samme tid hemmer “lipogenese” – dannelsen av fettsyrer.

Gjør den til en del av ditt kosthold og daglige ernæring, og dra nytte av dens helsemessige fordeler samtidig som du gir dine oppskrifter et løft.

Kalamata balsamicoeddik med honning er ideell til salater, belgfrukter, marinader og sauser. Prøv også noen dråper på oster, spekeskinke, rå og dampede grønnsaker, eller bruk den som en siste finish på ovnsbakt svinekjøtt eller kylling.

Fremstillingen av eddik er basert på omdannelsen av alkoholen til eddiksyre. Historisk sett er eddik det eldste og mest populære smaksstoffet som brukes i gastronomien. Det oppstod trolig sammen med bruk av vin rundt 6000 f.Kr., ettersom det er et naturlig biprodukt av alkoholholdig gjæring.

Eddik ble mye brukt i matlaging av grekerne, som faktisk var de første til å oppdage forskjeller i kvalitet mellom ulike typer eddik, avhengig av deres opprinnelsessted. 

Eddik har også vært sterkt knyttet til vår helse i lang tid, takket være sine naturlige desinfiserende og antibakterielle egenskaper. Hippokrates og Galen, gode leger i antikken, brukte eddik i medisin slik som også egypterne og senere romerne, kineserne og flere andre gjorde etter hvert. 

Papadimitriou SA ble etablert i 1939 av Christos Papadimitriou, i Kalamata-området. På den tiden var det et lite produksjonsanlegg som drev med handel og eksport av lokale Kalamataprodukter, som eksempelvis tørkede fiken, Kalamata oliven og olivenolje. 

Gjennom årene har selskapet vokst betydelig, ved å tilby markedet innovative produkter basert på produkter fra Peloponnes land. I dag, etter 75 års drift, tilbyr Papadimitriou SA et fantastisk utvalg av produkter, hver stemplet med filosofien bak Middelskosten og det greske kjøkken. 

Selskapets stateof-the-art produksjonsanlegg er nå plassert i Thouria, Messinia, og dekker et areal på 10.000 kvm. Der produserer og pakker Papadimitriou SA samtlige av sine produkter innen en rekke ulike produktkategorier (sennep, balsamicoeddik, olivenolje, rips, mm).

Ingredienser
Balsamicoeddik av tørkede druer, honning (17 %)
NæringsinnholdPer 100ml
kJ519
kcal124
Fett0 g
- hvorav mettet0 g
Karbohydrater28 g
- hvorav sukkerarter28 g
Protein0 g
Salt0,14 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter