29. Eplesider eddik

Eplecidereddik – Martin Pouret 250 ml

Passer til salater, marinader og sauser.

Varenummer: 4063 Kategori: Stikkord: , , ,

kr 69

Kun 4 på lager

Produktbeskrivelse

Fransk eddik fra byen Orleans.

Fremstillingen av eddik er basert på omdannelsen av alkoholen til eddiksyre. Historisk sett er eddik det eldste og mest populære smaksstoffet som brukes i gastronomien. Det oppstod trolig sammen med bruk av vin rundt 6000 f.Kr., ettersom det er et naturlig biprodukt av alkoholholdig gjæring.

Eddik ble mye brukt i matlaging av grekerne, som faktisk var de første til å oppdage forskjeller i kvalitet mellom ulike typer eddik, avhengig av deres opprinnelsessted. 

Eddik har også vært sterkt knyttet til vår helse i lang tid, takket være sine naturlige desinfiserende og antibakterielle egenskaper. Hippokrates og Galen, gode leger i antikken, brukte eddik i medisin slik som også egypterne og senere romerne, kineserne og flere andre gjorde etter hvert. 

Martin Pouret er den absolutt siste produsent av vineddik fra Orleans, som fortsatt bruker den gamle metoden med å lagring på trefat.

Ingredienser
Eplecider eddik
Konserveringsmiddel: Kaliumdisulfitt E224
1
Allergener:
Sulfitt
NæringsinnholdPer 100ml
kJ13
kcal3
Fett0,01 g
- herav mettet0 g
Karbohydrater0,8 g
- herav sukkerarter0 g
Fiber0 g
Protein0,1 g
Salt0 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter