Fedon “Drop of Life” extra virgin olivenolje 250 ml 250 ml

Verdens sunneste olivenolje?

kr 159

Kun 4 på lager

Beskrivelse

Fedon Lindberg lanserer nå en prisvinnende, økologisk kaldpresset olivenolje som utmerker seg blant alle andre olivenoljer på markedet! Sammensetningen av ingredienser i denne olivenoljen gjør den svært helsebringende, og spesielt forebyggende i forhold til hjertesykdom.

Hva er så spesielt med denne oljen?
Drop of Life skiller seg fra andre oljer pga. sitt ekstremt høye innhold av Polyfenoler (antioksidanter).
Drop of Life inneholder faktisk 10 ganger mer Polyfenoler enn tradisjonell kaldpresset olivenolje, og i juni vant den greske leverandøren prisen for beste olivenolje med det desidert høyeste nivå av Polyfenoler under Olympia Health & Nutrition Awards 2016. Sammenligningsgrunnlaget var over 3000 olivenoljer fra hele verden.
Vi tør på bakgrunn av dette påstå at Drop of Life er verden sunneste olivenolje!

Det kjennes på smaken
På grunn av det høye innholdet av Polyfenoler har Drop of Life en kraftigere og mer distinkt smak.  Dette er et kvalitetsstempel, med bakgrunn i utsagnet «bitter is better» som brukes i olivenoljeindustrien.
Bruk Drop of Life som ditt daglige kosttilskudd samt i salater og annen kald matlaging.

Polyfenoler

Polyfenoler er en felles-betegnelse på molekyler med antioksidanter som beskytter oljen mot oksidering (harskning).
Det er godt dokumentert at polyfenolene har en svært gunstig effekt som antioksidant også i menneskekroppen (motvirker oksidativt stress).

I 2012 ble det opprettet en EU godkjent helsepåstand (EFSA-claim).  Denne sier at «Polyfenoler i olivenolje bidrar til å beskytte blodfettstoffene mot oksidativt stress».

Vi vet at oksidativt stress i kroppen er nært knyttet til utvikling av en rekke sykdommer, som høyt kolesterol, hjertesykdom, Alzheimers, kreft m.m.

Autentisk gresk jomfru olivenolje har vært kjent for sin ernæringsmessig verdi siden antikken i Hellas. Homer hadde kalt det “flytende gull” og Hippokrates hadde hyllet den som “den store healer”. 

Det var den grunnleggende ernæringsmessige ingrediens i hverdagskosten til de gamle grekerne. Ikke mye har endret seg siden da. Virgin olivenolje har fortsatt den viktigste rollen i gresk ernæring, og er en verdig talsmann for Middelhavskosten. 

Extra Virgin Olive Oil er ren naturlig olivenoljeuten industriell foredlingDen har en sterk, fruktig smak og en aroma av ferske innsamlede oliven. Det kan ha en behagelig bitter smak og også opprette en kort brennende følelse i halsen.

Gitt det faktum at 75% av olivenolje produsert i Hellas er ekstra virgin rangerer Hellas øverst i verden i ekstra virgin olivenolje (begrepet“ekstra virgin“, står for den høyeste kvalitet olivenolje), mens landet er det tredje største olivenoljeproduserende land i verden.

Extra Virgin Olive Oil er beskrevet som å være nesten fri for syre, uttrykt som oljesyre og som ikke overstiger 0, 8%. Surhet er en av de viktigste kriteriene for olivenoljens kvalitet; desto lavere syrenivå, desto bedre kvalitet på olivenoljen.

The Greek Olive Estate ble etablert i 2012, og dyrker, foredler og pakker olivenoljer og oliven med ett mål for øyet; å bevare den naturlige smaken, kvalitet og helsemessige fordeler.
Eiendommen ligger i den historiske regionen Arkadia, i bakken av dalen Alfiós River, der man i over 300 år har dyrket ville oliventrær i harmoni med gunstige urter og aromatiske planter. Som primær energikilde, inntekt og mat, har disse ville oliventrærne dyp respekt –  en ekte levende arv.
Århundrer med målrettet innsats og respekt, moderne medisinsk vitenskap og EU har sammen anerkjent den direkte koblingen mellom Olivenolje polyfenoler og helse. Polyfenoler er selve essensen i leverandørens kjerneprodukt, Drop of Life Extra Virgin olivenoljer.

NæringsinnholdPer 100ml
kcal824
Fett91,6 g
- hvorav mettet14,9 g
- hvorav enumettet68,3 g
- hvorav flerumettet8,4 g
Karbohydrat0 g
Protein0 g
Fiber0 g
Salt0 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter