På salg!

Lathouiri (fava) fra Feneos 500 g

Lathouri – En deilig belgfrukt som brukes til å lage den greske spesialiteten fava! En virkelig velsmakende rett!

Varenummer: 4070 Kategori: Stikkord: , , ,

kr 59 kr 29

På lager

Beskrivelse

Lathouri dyrkes i Feneos, i Oreini Korint (Korintfjellene).

Rik på vegetabilske proteiner og karbohydrater, skiller Lathouri fra Feneos seg ut med sin gode smak, noe som skyldes det spesielle mikroklima og jordsmonnet i regionen.

Når lathouri kokes og moses får vi den berømte retten fava. Denne retten er perfekt kombinert med kapers, soltørkede cherrytomater eller karamellisert løk. Prøv den også med sautert sopp, grillet blekksprut, røkt svinekjøtt eller til å lage deilig fava karbonader.

Best før 24.04.17

Hellas er kjent for sine belgfrukter, som har vært en viktig del av den greske matkulturen gjennom århundrer.  

I dag er belgfruktenes anvendelighet og de eksepsjonelle ernæringsmessige kvalitetene til belgfruktene internasjonalt anerkjent, som en sentral del av Middelhavskosten.

Belgfrukter kan ikke bare bli servert som en suppe, men de kan også tilberedes i gryte eller i ovnen. Dessuten kan de kombineres med ulike grønnsaker og bli til fantastiske, forfriskende salater. Et annet sunt og velsmakende alternativ er å mose de og bruke de til kjøtt.

Aheloos har produsert ris og belgfrukter siden 1977. Produktene dyrkes på tradisjonelt gresk vis, og utgjør en viktig del av den greske Middelhavskosten.

Yannis Panouklias, en ung visjonær som tar sikte på å videreføre familietradisjonen, er selve hjertet og sjelen i selskapet. Han og hans partnere reiser ustanselig over den greske landsbygda for å velge den beste kvaliteten av belgfrukter og ris produsert av greske bønder.

Produktene de velger tilfredsstiller strenge kvalitetskrav, som sikrer at produktene forbrukerens bord er rene, originale og deilige!

Ingredienser
Gule erter (Lathouri) fra høysletta i fjellrike Korinthia
NæringsinnholdPer 100g (tørr)
kJ1419
kcal339
Fett1,9 g
- hvorav mettet0 g
Karbohydrater53,8
Protein30,8
Fiber1 g
Salt0 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter