På salg!

Fava Santorini 400 g

21 Sales

Deilige belgfrukter fra øya Santorini!

Varenummer: 4071 Kategori: Stikkord: , , ,

kr 129 kr 64

Kun 3 på lager

Beskrivelse

Denne fava er laget av gule erter fra planten Lathyrus Clymenum, dyrket den vulkanske øya Santorini. Her har denne planten forekommet i over 3 500 år nå. 

Santorini fava er et PDO-produkt (beskyttet opprinnelse produkt) . Det kjennetegnes ved en sterk gul farge og en søtlig smak. Den spesielle smaksgleden dette gir, går hånd i hånd med produktets høye næringsverdier.

Koker Lathouri basert den tradisjonelle fava-oppskriften og server med kapers og soltørkede tomater, løkskiver og evt. grillet blekksprut. Du kan også lage deilige favakarbonader.

Hellas er kjent for sine belgfrukter, som har vært en viktig del av den greske matkulturen gjennom århundrer.  

I dag er belgfruktenes anvendelighet og de eksepsjonelle ernæringsmessige kvalitetene til belgfruktene internasjonalt anerkjent, som en sentral del av Middelhavskosten.

Belgfrukter kan ikke bare bli servert som en suppe, men de kan også tilberedes i gryte eller i ovnen. Dessuten kan de kombineres med ulike grønnsaker og bli til fantastiske, forfriskende salater. Et annet sunt og velsmakende alternativ er å mose de og bruke de til kjøtt.

“Union of Santorini Cooperatives” (USC) ble grunnlagt i 1947 for å beskytte de økonomiske interessene til Santorinis produsenter av landbruksprodukter.

For å tilfredsstille moderne krav fra både nasjonale og internasjonale markeder har USC utviklet en ny strategi, og tatt i bruk moderne teknologi og produksjonsmetoder.

Større investeringer i nye anlegg, nye maskiner, spesialisert kompetanse, forskning og utvikling samtidig som hensynet til tradisjoner, økosystemet og en bærekraftig utvikling av øya, har bidratt til vellykket drift både i og utenfor Hellas.

Ingredienser
Gule erter (Lathouri) beskyttet opprinnelsesbetegnelse (PDO) – Santorini
NæringsinnholdPer 100g
kJ1 448
kcal346
Fett0 g
Karbohydrater63 g
Fiber0 g
Protein20 g
Salt0 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.