Ingredienser

BØNNER '- -
200 g bønner
1 stk rødløk, finhakket
2 stk laurbærblad
1,5 ss timian, frisk
250 g cherrytomater, delt
3 ss kruspersille
1,5 dl kjøttkraft
eller buljong - -
1,5 stk sitron
- pepper, nykvernet
LAM - -
1,5 ss salvie, frisk
1,5 ss timian, frisk
4 kløfter hvitløk, finhakket
4 x 125 g lammefilet
1 ts olivenolje, ekstra jomfru
3 ss lammekraft
Til steking - rapsolje, kaldpresset

Aromatisk lam

90 min Middels

En fantastisk oppskrift som kombinerer lammets rike smak med urter og næringsrike bønner. En aldeles nydelig rett du kan nyte alene eller sammen med nære og kjære.

Husk at bønnene skal bløtlegges over natten, kast vannet. Kokes i 1 time, eller til de er møre.

God middag!

4 porsjoner.

 

Slik gjør du:

  1. Kjør salvie, timian, hvitløk, 3 ss kraft eller buljong og 1 ts olivenolje i en hurtigmikser til det blir en tykk pasta.

  2. Pensle lammefiletene med urteblandingen. Sett filetene tildekket på kjølig sted minst 1 time, eller i kjøleskap opptil 24 timer. Ta ut av kjøleskapet 1 time før steking.

  3. Varm ovnen til 180 C. Varm en stekepanne og ha i olje. Brun kjøttstykkene ca. 2 minutter på hver side. Stek kjøttet videre i ovn 5–10 minutter, avhengig av hvor gjennomstekt de skal være. La hvile 5 minutter.

  4. Ha bønner, rødløk, laurbærblad, timian, tomat og kruspersille i en kjele sammen med kraften. La småkoke 3-4 minutter under omrøring. Tilsett sitronskall og sitronsaft, krydre med pepper.

  5. Ha kraften (eller buljongen) i stekepannen sammen med avrent kraft fra kjøttet. Varm 2 minutter og rør litt. Tilsett kvernet pepper.

  6. Fordel bønner på varme tallerkener. Skjær opp kjøttet, legg kjøttbiter på toppen og hell kraften fra pannen over.