Ingredienser

250 g mandler
90 g Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør

Brente mandler

15 min Lett

Mandler regnes som den mest næringsrike av alle nøtter. Hvilken snacks er vel mer «julete» enn brente mandler.

Søtningen brukt her er fra Funksjonell Mat, og fås kjøpt i helsekost og i velassorterte dagligvarebutikker.

Slik gjør du:

  1. Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

  2. Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge.

  3. Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på et brett med bakepapir. Skill mandlene fra hverandre med to gafler, og la avkjøle helt på brettet.