Fedon.no - logo

Brokkoli-salat

5 min
Lett

KATEGORI: Lunsj, Middag, Forrett, Vegetar, Tilbehør, Salater, Uten nøtter, Uten melk, Fiberrik, Ned i vekt, Uten gluten

Denne sprø og smakfulle salaten er full av naturlig sunnhet og et perfekt tilbehør til både kylling, kjøtt eller fisk. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har. Visste du at den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner? Ikke kast stilken, den er like sunn og har en mild og god smak. Rasp den og bruk i salat eller del den i biter og ha den i supper eller wok-retter.

God fornøyelse!

2-4 personer

Hjemmelaget majones

Dette trenger du:

  • Ca 7 dl brokkolibuketter
  • Ca. 5 dl brokkolistilk, finraspet
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • eller lyse rosiner - -
  • Ca 1 dl - vårløk, skivet
  • 2 ss rødvinseddik
  • Ca. 1,5-2 dl majones
  • gjerne hjemmelaget, se oppskrift over. - -

Slik gjør du:

  • 1Legg tranebærene i bløt i ca 10-15 min. Del brokkoli i små buketter, og rasp stilken fint på et rivjern. Hakk vårløk i tynne skiver.
  • 2Bland sammen brokkolibuketter og rasp, vårløk, solsikkekjerner og tranebær i en bolle.
  • 3Tilsett rødvinseddik og majones i brokkolisalaten og bland inn til det er godt fordelt, og server.
    Skal ikke salaten spises umiddelbart bør det oppbevares kjølig.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone