Ingredienser

Ca 7 dl brokkolibuketter
1 dl solsikkekjerner
1 dl tranebær, tørkede
eller gojibær - -
Ca 150 g gule små tomater, delt
Ca 1 dl - vårløk, skivet
2 ss rødvinseddik
2-3 ss majones
1 ts honning
2 skiver bacon

Brokkoli-salat

5 min Lett

Denne sprø og smakfulle salaten er full av naturlig sunnhet og et perfekt tilbehør til både kylling, kjøtt eller fisk. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har. Visste du at den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner? Ikke kast stilken, den er like sunn og har en mild og god smak. Rasp den og bruk i salat eller del den i biter og ha den i supper eller wok-retter.

God fornøyelse!

2-4 personer

Hjemmelaget majones

Slik gjør du:

  1. Legg tranebærene eller gojibær i bløt i ca 10-15 min. Del brokkoli i små buketter. Hakk vårløk i tynne skiver.

  2. Kutt opp baconskivene i biter, og stek til sprø. La så fettet på baconbitene renne av på kjøkkenpapir. Sett til side og avkjøl.

  3. Bland sammen brokkolibuketter, vårløk, tomater, solsikkekjerner og tranebær i en bolle.

  4. Pisk sammen rødvinseddik, majones og honning. Ha dressingen over brokkolisalaten og bland inn til det er godt fordelt. Dryss over baconbitene og server.

  5. Skal ikke salaten spises umiddelbart bør den oppbevares kjølig og tildekket.