Ingredienser
2½ dl dl fløte
1 klype salt, natriumredusert
-1 (2,5 cm) strimmel appelsinskall, økologisk
1 stk kanelstang
1 ts vaniljesukker
1 ss Finesse Bakesukker
2 stk eggeplommer
Crème brûlée med kanel og appelsin
2 porsjoner (à 1 brûlée)
Tilbered denne desserten kvelden før, så alt du trenger å gjøre er å karamellisere sukkertoppingen før middagsserveringen. Server sammen med frukt og bær som melon, fersken, blåbær, kiwi og jordbær.
Slik gjør du:
-
Varm ovnen til 150 o C.
-
Ha fløte og salt i en liten kjele på middels varme. Varm opp til 90 grader eller til små bobler formes rundt kanten (skal ikke koke), og rør av og til.
-
Ta kjelen av platen og rør inn appelsinskall og kanelstang. Legg på lokk og la trekke 10 minutter.
-
Sil fløteblandingen gjennom et dørslag over en bolle, og kast tørrstoffet. Rør inn vaniljesukker.
-
Ha 1 ss Finesse bakesukker sammen med eggeplommer i en middels stor bolle, og bland godt.
-
Hell melkeblandingen gradvis over i eggebollen, under konstant kraftig omrøring. Fordel melkeblandingen på to grunne serveringsskåler (200 g).
-
Sett skålene i en 30 x 20 cm ildfast form fylt med 2 ½ cm varmt vann. La stå i ovnen ved 150 o C i 35-40 minutter, eller til innholdet så vidt beveger seg når skålene berøres.
-
Ta skålene ut av vannbadet og sett til avkjøling på rist. Dekk til og sett til avkjøling minst 4 timer eller natten over.
-
Dryss evt. Finesse bakesukker jevnt over toppen av brûléene. Varm søtstoffet med en kjøkkengassbrenner, ca. 5 cm fra overflaten av hver skål, ved å bevege brenneren frem og tilbake til sukkeret har karamellisert. Vær forsiktig og prøv deg fram.
-
Server innen 1 time.