Ingredienser

2½ dl dl fløte
1 klype salt, natriumredusert
-1 (2,5 cm) strimmel appelsinskall, økologisk
1 stk kanelstang
1 ts vaniljesukker
1 ss Finesse Bakesukker
2 stk eggeplommer

Crème brûlée med kanel og appelsin

45 min Lett

2 porsjoner (à 1 brûlée)

Tilbered denne desserten kvelden før, så alt du trenger å gjøre er å karamellisere sukkertoppingen før middagsserveringen.  Server sammen med frukt og bær som melon, fersken, blåbær, kiwi og jordbær.

Slik gjør du:

  1. Varm ovnen til 150 o C.

  2. Ha fløte og salt i en liten kjele på middels varme. Varm opp til 90 grader eller til små bobler formes rundt kanten (skal ikke koke), og rør av og til.

  3. Ta kjelen av platen og rør inn appelsinskall og kanelstang. Legg på lokk og la trekke 10 minutter.

  4. Sil fløteblandingen gjennom et dørslag over en bolle, og kast tørrstoffet. Rør inn vaniljesukker.

  5. Ha 1 ss Finesse bakesukker sammen med eggeplommer i en middels stor bolle, og bland godt.

  6. Hell melkeblandingen gradvis over i eggebollen, under konstant kraftig omrøring. Fordel melkeblandingen på to grunne serveringsskåler (200 g).

  7. Sett skålene i en 30 x 20 cm ildfast form fylt med 2 ½ cm varmt vann. La stå i ovnen ved 150 o C i 35-40 minutter, eller til innholdet så vidt beveger seg når skålene berøres.

  8. Ta skålene ut av vannbadet og sett til avkjøling på rist. Dekk til og sett til avkjøling minst 4 timer eller natten over.

  9. Dryss evt. Finesse bakesukker jevnt over toppen av brûléene. Varm søtstoffet med en kjøkkengassbrenner, ca. 5 cm fra overflaten av hver skål, ved å bevege brenneren frem og tilbake til sukkeret har karamellisert. Vær forsiktig og prøv deg fram.

  10. Server innen 1 time.