Ingredienser
1 pose Fedon fusilli
100 g spekeskinke
2 ss pinjekjerner
Pesto: - -
50 g pinjekjerner
1 halv plante basilikum, frisk finhakket
2 fedd hvitløk, presset
40 g Parmesan ost, revet
1 dl olivenolje, økologisk
Ca 1 ss sitronsaft, friskpresset
2 ts linfrøolje, kaldpresset
- havsalt
- pepper, nykvernet
Ti pynt; Noen flak - Parmesan ost, revet
Fedon Fusilli med pesto og spekeskinke
Visste du at det høye proteininnholdet i Fedon Fusilli «smartkarbo»-pasta gjør at 50 g pasta (tørrvekt), dvs. en vanlig porsjon, gir deg like mye protein (12,9 g) som 50–60 g kylling, fisk eller kjøtt? Du kan dermed sikre deg tilstrekkelig proteininntak selv om du spiser noe mindre av sistnevnte matvarer. Ikke minst er dette en stor fordel for barn, som kan være kresne i matveien og «bare» ha lyst på pasta med tomatsaus.
Fusilli med pesto er en deilig og lettvint rett til både hverdags og fest. Tips: Har du igjen rester etter middagen, ja da har du en perfekt lunsj på jobben dagen etter!
4 porsjoner
For flere deilige pastaoppskrifter se Fedon sin bok: Fedon Lindberg Sunne pastaretter
Slik gjør du:
-
Pesto: Rist pinjekjernene i tørr panne på middels varme i 2-3 minutter. Bland basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje, linfrøolje og litt sitronsaft, og kjør fint med en stavmikser/blender. Smak til med salt og pepper.
-
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann til al dente, ca 3-4 minutter. Sil av vannet å ha pastaen i en serveringsbolle. Hell over pestoen og bland det hele godt. Dryss over pinjekjerner, spekeskinke(strimlet) og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med noen tynne skiver parmesan og noen blader basilikum.