Ingredienser

1 pose Fedon Müsli
4 dl sammalt spelt
1 dl havregryn
1/2 pose tørrgjær
1 ss fiberhusk
2 ts salt
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
6 dl vann

Fedon Müsli Smartkarbo-brød

60 min Lett

Dette er et sunt, saftig og smakfullt brød som du enkelt kan lage selv.

Et brød gir ca. 21 skiver

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Kjør Fedon Müsli og havregryn i kjøkkenmaskin til grovt mel (ca. 10 sek).

  2. Ha blandingen over i en bakebolle sammen med spelt, fiberhusk, tørrgjær og salt. Bland det tørre sammen med lunkent vann og olje.

  3. Kna med hånden eller i kjøkkenmaskin i 4-5 minutter. Det skal være en litt klisset deig, ikke for fast.

  4. Hell deigen over i en smurt brødform (ca. 24 x 11 cm). Snitt 3-4 snitt med skarp kniv på skrått over brødet. Dekk til med plastfolie og la brødet heve på et lunt sted i ca. 45 min.

  5. Stek brødet på 220 C i ca. 45 min.