Ingredienser

200 g mandler
25 g sjokolade, mørk uten sukker
3 - egg
50 g Sukrin eller Sukrin Gold
1 ss Kakaopulver
1 ts bakepulver
Glasur - -
40 g smør
1 plate sjokolade, mørk uten sukker
2 ss vann
2 ts kaffepulver
1 ts vaniljesukker

Fedons konfektruter

45 min Lett

Himmelsk julekonfekt!

 

Slik gjør du:

  1. Ha mandler og sjokolade i en kjøkkenmaskin og kjør til helt fint.

  2. Pisk egg og Sukrin godt sammen til eggedosis. Bland inn mandler/sjokolade, kakao og bakepulver.

  3. Smør en rund kakeform (ca. 24 cm) med smør og dekk bunnen med bakepapir. Hell kakerøren i og fordel den jevnt i hele formen. Sett kaken inn i forvarmet ovn på 160 °C. Stekes på nederste rille i ca. 8 minutter. Beregne 2 minutter lenger steketid hvis det ikke er varmluftsovn. Ta kaken ut og skjær den løs fra kanten av formen.

  4. Ha alle ingrediensene til glasuren i en kjele og varm opp til alt er smeltet. Avkjøl blandingen litt til den begynner å tykne. Ta kaken ut av formen og legg den med bunnen opp på ett flatt underlag. Hell glasuren over kaken og fordel den jevnt utover. Sett kaken i kjøleskap.

  5. Når kaken er helt kald deles den opp i biter på ønsket størrelse. Kaken oppbevares i tett emballasje i kjøleskapet og kan fryses.