Ingredienser

Ca. 2 dl valnøtter
Ca. 2 dl sesamfrø
Ca. 2 dl havregryn, glutenfrie
1 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ts salt
Ca. 2-3 dl vann
2 stk egg
½ dl olivenolje, kaldpresset

Glutenfrie rundstykker

40 min Lett

Disse rundstykkene lager du i en fei! Til sammenligning med vanlig brødmat har disse et høyt innhold av protein, sunt fett og fiber. Perfekt for store og små til frokost og lunsj!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

 

Slik gjør du:

  1. Kjør nøtter, sesamfrø og havregryn i foodprosessor(ca. 10 sekunder) til grovt mel.

  2. Bland i fiberhusk, bakepulver og salt.

  3. Pisk sammen det våte og bland det sammen med det tørre. Det skal bli en litt grøtet konsistens. Blir deigen for kompakt tilsettes mer vann. La den hvile i 4-5 min.

  4. Form rundstykker med en våt skje i hånden og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over sesamfrø til pynt. Stekes midt i ovnen på 200 C i 20-25 min. Oppbevares tørt og kjølig.