Ingredienser

2 store '- tomater
1 halv - slangeagurk
1 halv - løk, hakket
4-5 - oliven, sorte
40 g fetaost
1 ss olivenolje, økologisk
2 ts balsamico eddik
1 halv ts oregano, tørket

Gresk salat med agurknudler

15 min Lett

Gresk salat trenger vel ikke særlig introduksjon. Den har fått navnet ”gresk salat” i utlandet, så typisk er den. Den vanlige varianten vil du finne på menyen til alle tavernaer og på spisebordet i de tusen (eller var det flere) greske hjem. Riktig nok heter den ”horiátiki saláta” på gresk, som betyr bondesalat. Men her kommer en spennende annerledes versjon av denne ikoniske retten, hvor agurk spiller førstefiolin, da i form av agurknudler som du kan lage ved hjelp av Spirelli grønnsaksstrimler. Like bra som en lunsj eller når du vil imponere dine gjester. Du kan tilsette ekstra protein i form av kyllingbiter, kokte egg, tunfisk, røkelaks, sardiner, peppermakrell og reker. Du kan også bruke kikerter. Bruker du fisk eller sjømat, vil det være bedre å bruke dill enn oregano.

1 porsjon som hovedrett eller to porsjoner som forrett

Slik gjør du:

  1. Vask, tørk og skjær tomatene terninger, alternativt kan du grovhakke dem i kjøkkenmaskin.

  2. Grovhakk løken. Bland sammen tomater, løk, olivenolje og halvparten av oregano.

  3. Lag nudler av agurken ved hjelp av grønnsaksstrimler. Anrett på dyp tallerken.

  4. Fordel tomatmassen over nudlene, så smuldret feta ost og oliven og dryss over resten av oregano.