Ingredienser

3 stk squash, i tynne skiver
1 ss olivenolje, kaldpresset
- salt
- pepper, nykvernet
50 g fetaost
1 ss bladpersille, hakket
½ ts sitronsaft, friskpresset
5 dl spinatblader
¾ dl basilikum, frisk finhakket

Grillede zucchinirulader med urter og fetaost

30 min Lett

Denne lekre lille retten kan serveres som forrett, sammen med andre småretter eller som en siderett til en hovedrett av kylling eller fisk. Pass på å bruke gresk feta laget av sauemelk, eller sau- og geitemelk.

4 porsjoner (à 4 rullader)

Per porsjon: GB 0; protein 3 g; karbohydrat 5 g; fett 6 g (hvorav 2 g mettet); fiber 2 g

Slik gjør du:

  1. Varm opp grillen til middels varme. Grill i komfyr fungerer fint.

  2. Fjern de ytterste skivene av squashen. Pensle de øvrige skivene på begge sider med olje. Dryss over salt og pepper.

  3. Grill skivene til de er møre, ca. 4 minutter på hver side.

  4. Bland fetaost, persille og sitronsaft i en bolle og mos med gaffel. Legg 1 ts av ostemassen ca. 1,5 cm fra enden av en squashskive.

  5. Legg noen spinatblader og et lite (eller et halvt stort) basilikumblad på toppen av osten. Rull skiven sammen og legg med skjøten ned på et fat. Gjenta med resten av squashskivene.

  6. Server og nyt alene eller sammen med andre retter.