Ingredienser

500 g linser
1 liter Hønsekraft
4 dl tomat, hermetisk
3 dl olivenolje, ekstra jomfru
2 små løk
5 finhakkede fedd hvitløk, finhakket
2 ss eddik
1 ts Erytritol, Sukrin
1 halv ts salt
- pepper, nykvernet
2 - laurbærblad
1 ts oregano, tørket
ts linfrøolje, kaldpresset

Helt gresk linsesuppe

60 min Lett

Linser er små belgfrukter. De kan være brune, grønne, røde, ja til og med svarte og da heter de beluga. Er belgfrukter nytt og ukjent for deg? Ja da må du ikke vente lenger. Denne suppen vi bli en garantert favoritt!

6 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Vask linsene godt under rennende vann. Bruk en finmasket sil.

  2. Hell 1 liter hønsekraft i en stor kjele og tilsett alle ingrediensene unntatt linsene og linfrøoljen. La det få et oppkok.

  3. Ha i linsene, dekk til med lokk og la det stå og småkoke i ca 1/2 time, eller til linsene er møre og suppen er jevnet. Spe eventuelt med mer vann.

  4. Ta kjelen av varmen, fisk opp laurbærbladene. Ha i linfrøoljen. Server suppen varm eller kald, med et dryss av nymalt pepper oppå.

    Suppen passer godt sammen med oliven, eller røkelaks og litt lettrømme.

    Oppskriften er hentet fra kokeboken Helt Gresk av Fedon Lindberg. Fotograf Mats Widén