Ingredienser

1 liter vann
Ca 4-5 dl ingefær, revet
Du behøver ikke fjerne skallet før du river. - -
2 ss sitronsaft, friskpresset
2 ss honning
Vann med kullsyre - -
For en søtere smak tilsett litt kokossukker eller annet lavglykemisk søtstoff - Fedon Smartsweet

Hjemmelaget ingefærøl

15 min Lett

Hjemmelaget ingefærøl er lett å lage og smaker fantastisk! Ingefær virker betennelsesdempende og lindrende. Pefekt ved kvalme eller influensa.

Oppskriften er en konsentrert sirup som tynnes ut med kullsyrevann.

 

Slik gjør du:

  1. Tilsett vann og ingefær i en kasserolle over høy varme. Senk varmen til middels/lav når det begynner å koke. Legg på lokk og la det koke i 1 time.

  2. Fjern lokket og la det koke 30 minutter til.

  3. Ta kasserollen av varmen og fjern ingefær ved å sile gjennom en finmasket sil.

  4. La blandingen avkjøles litt før du tilsetter honning og sitron slik at du ikke ødelegge egenskapene til honningen. Dette er din ingfærsirup.

  5. Fyll så et glass halvfullt med is og tillsett ca 1/2 dl ingefærsirup. Fyll opp resten av glasset med kullsyrevann.