Ingredienser
1 liter vann
Ca 4-5 dl ingefær, revet
Du behøver ikke fjerne skallet før du river. - -
2 ss sitronsaft, friskpresset
2 ss honning
Vann med kullsyre - -
For en søtere smak tilsett litt kokossukker eller annet lavglykemisk søtstoff - Fedon Smartsweet
Hjemmelaget ingefærøl
Hjemmelaget ingefærøl er lett å lage og smaker fantastisk! Ingefær virker betennelsesdempende og lindrende. Pefekt ved kvalme eller influensa.
Oppskriften er en konsentrert sirup som tynnes ut med kullsyrevann.
Slik gjør du:
-
Tilsett vann og ingefær i en kasserolle over høy varme. Senk varmen til middels/lav når det begynner å koke. Legg på lokk og la det koke i 1 time.
-
Fjern lokket og la det koke 30 minutter til.
-
Ta kasserollen av varmen og fjern ingefær ved å sile gjennom en finmasket sil.
-
La blandingen avkjøles litt før du tilsetter honning og sitron slik at du ikke ødelegge egenskapene til honningen. Dette er din ingfærsirup.
-
Fyll så et glass halvfullt med is og tillsett ca 1/2 dl ingefærsirup. Fyll opp resten av glasset med kullsyrevann.