Ingredienser

1 dl Finesse Bakesukker
1-2 ss vann
- -
5 dl helmelk
2 dl kremfløte
4 ss Erytritol, Sukrin
1 - vaniljestang
6 - egg

Karamellpudding

60 min Middels

Denne desserten går aldri av moten. Den har blitt tilberedt i generasjoner og det finnes sikkert en rekke forskjellige oppskrifter. Her får du en klassisk oppskrift laget med alternativ søtning til sukker, som senker dessertens GI betraktelig (Hva er GI?) og du kan nyte denne herligheten med god samvittighet.

Slik gjør du:

  1. Ha 1 dl Finesse bakesukker og 2 ss vann i en teflonpanne eller en annen egnet kjele. Sett kjelen på middels varme og smelt bakesukkeret under omrøring. Bakesukker har lavere smeltepunkt enn sukker så når du ser antydning til brunfarge må du være oppmerksom. Karamellisert bakesukker skal ha en lysere farge enn smeltet sukker.

  2. Hell det smeltede bakesukkeret over i formen eller formene og drei på formen slik at det dekker hele bunnen og blir jevnt glasert.

  3. Del vaniljestangen på langs og skrap ut innholdet. Ha både stangen og innholdet i en kjele sammen med melk, fløte og 4 ss Sukrin. Varm opp blandingen til sukkeret er smeltet.

  4. Pisk eggene sammen i en bolle og tilsett den varme melkeblandingen under konstant omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen gjennom en sil slik at du får bort eventuelle eggetråder og vaniljestangen.

  5. Ha blandingen over i karamelliserte former og sett de i langpannen. Sett langpannen i forvarmet ovn på 125 C og hell på ca. en liter med vann (vannbad). Vanlige puddingformer vil trenge ca. 2 timer, porsjonsformer vesentlig kortere. Sjekk om overflaten er fast med baksiden av en fuktet skje for å være sikker. Fast overflate vil si at puddingen er ferdig.

  6. Ta formene forsiktig ut av vannbadet og sett de til avkjøling og la de bli fullstendig kalde. Pudding som skal vendes over på fat, bør helst stå i kjøleskap til dagen etter. Kan pyntes med litt pisket krem og friske bær eller frukt.