Kransekakestenger
Ca. 20 stenger
Kransekaker bakt med Finesse bakesukker vil oppleves litt annerledes enn de som lages med vanlig melis. Stengene vil flyte litt ut, men blir veldig like i forhold til smak og konsistens etter at de blir stekt.
Finesse er dobbelt så søt som sukker, og skal brukes i halv mengde. 100 g sukker erstattes med 50 g Finesse. Når du bruker Finesse i en oppskrift som opprinnelig er laget for sukker (eller annen søtning som brukes i samme mengde som sukker), anbefaler vi at du reduserer steketiden. Følg med på det du baker mot slutten av steketiden, og ta det ut så snart den ser ut til å være ferdig.
Slik gjør du:
-
For å male Finesse bakesukker trenger du en blender eller en hurtigmikser. Kjør til den blir helt fin som melis.
-
Skåld halvparten av mandlene og mal alle mandlene to ganger. Eventuelt kan du kjøre mandlene i en kjøkkenmaskin og sikte mandlene etterpå. Bland mandlene med melis. Tilsett eggehvite og elt massen til den blir seig. Juster seigheten på massen ved å tilsette eggehviten litt etter litt.
-
Trill ut lillefingertykke pølser og del de opp i ca. 8 cm. lange stenger. Stek stengene ved 180 C i ca 10 minutter. Avkjøles på bakerist.
-
En ende av stengene dyppes i smeltet mørk sjokolade. Stengene kan fint fryses.