Ingredienser

350 g mandler
100 g Finesse Bakesukker
1 - eggehvite

Kransekakestenger

40 min Lett

Ca. 20 stenger

Kransekaker bakt med Finesse bakesukker vil oppleves litt annerledes enn de som lages med vanlig melis. Stengene vil flyte litt ut, men blir veldig like i forhold til smak og konsistens etter at de blir stekt.

Finesse er dobbelt så søt som sukker, og skal brukes i halv mengde. 100 g sukker erstattes med 50 g Finesse. Når du bruker Finesse i en oppskrift som opprinnelig er laget for sukker (eller annen søtning som brukes i samme mengde som sukker), anbefaler vi at du reduserer steketiden. Følg med på det du baker mot slutten av steketiden, og ta det ut så snart den ser ut til å være ferdig.

Slik gjør du:

  1. For å male Finesse bakesukker trenger du en blender eller en hurtigmikser. Kjør til den blir helt fin som melis.

  2. Skåld halvparten av mandlene og mal alle mandlene to ganger. Eventuelt kan du kjøre mandlene i en kjøkkenmaskin og sikte mandlene etterpå. Bland mandlene med melis. Tilsett eggehvite og elt massen til den blir seig. Juster seigheten på massen ved å tilsette eggehviten litt etter litt.

  3. Trill ut lillefingertykke pølser og del de opp i ca. 8 cm. lange stenger. Stek stengene ved 180 C i ca 10 minutter. Avkjøles på bakerist.

  4. En ende av stengene dyppes i smeltet mørk sjokolade. Stengene kan fint fryses.