Ingredienser

1 '- blomkålhode
2 ss tahini (sesamfrøpuré)
2 ss Olivenolje, ekstra jomfru m. chili
1 fedd hvitløk
Saften fra 1/2 - sitron
- havsalt
- pepper, nykvernet
1 klype spisskummen, malt
Litt raspet - muskat
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie, krydder
1/3 ts løkpulver

Kremet blomkåldipp

15 min Lett

Denne sunne, lavglykemiske og deilige blomkåldippen passer til «alt». Dipp til rå grønnsaker, tilbehør til småretter, til alle typer kjøtt og fisk, kald og varm mat. Bruk krydder etter egen gane eller prøv forslagene i oppskriften under.

God fornøyelse!

4 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. Del blomkålen i grove biter og damp på rist til den er mør.

  2. Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt puré.

  3. Dryss over litt paprikapulver, og pynt med urter, knust rød pepper eller annet du liker. Ringle over Fedon Drop of Life olivenolje og server.

    Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo