Ingredienser

300 g linser, røde
1 middels - løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 dl purreløk, finhakket
2 middels - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
1 dl olivenolje, økologisk
2 ts linfrøolje, kaldpresset
1/2-1 boks tomat, hermetisk
4 stilker bladpersille, hakket
- havsalt
- pepper, nykvernet
1 ts Fedon Smartsweet

Linsestuing á la Fedon

40 min Lett

Linsestuing er et nydelig og sunt tilbehør til både fisk og kjøtt, men fungerer også godt som en enkel rett for seg selv. Linsestuing er et lavglykemisk og næringsrikt alternativ til poteter, ris eller pasta.

Lett å lage, og smaker kjempegodt!

God fornøyelse!

4 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. Skyll linsene i kaldt vann og la de stå noen minutter i vannet. Hell av vannet og skyll linsene godt. Ha linsene tilbake i kjelen.

  2. Hell på vann og la det dekke til ca. en fingerbredde over linsene. Tilsett eventuelt mer væske under kokingen hvis nødvendig.

  3. Kok linsene til de er nesten møre. De skal ha litt tyggemotstand. Overflødig vann siles av.

  4. Tilsett resten av ingrediensene og bland det hele lett med en stavmikser eller en visp. Smak til med salt, pepper og Smartsweet.