Ingredienser

200 g mandler, skoldede
100 g valnøtter
50 g pistasjnøtter, grovt hakket
200 g Sukrin melis
2 ss maisenna
1 stk eggehvite
- sjokolade, mørk uten sukker

Nøttemarsipan

60 min Lett

Det blir ikke ordentlig høytid uten nøtter og marsipan! Visste du at nøtter er «supermaten» som bidrar med både proteiner, sunt fett, fiber samt en rekke mikronæringsstoffer? Nøtter er faktisk et lite og balansert måltid i seg selv.

 

Slik gjør du:

  1. Rist mandler, valnøtter og pistasjnøtter i stekeovnen ved 150 grader i ca 15 minutter. Avkjøl helt.

  2. Mal nøttene i en kvern og bland dette med maisenna og melisen. Bland inn eggehviten, enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.

  3. Rull massen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Sett den i kjøleskap, gjerne over natten.

  4. Kutt opp marsipanen i skiver, eller form til små kuler eller annen ønsket fasong. Dypp gjerne bitene i smeltet, mørk sjokolade.