Ingredienser

NØTTEBUNN '- -
150 g nøtter (mandler, paranøtter eller valnøtter)
100 g havregryn
2 ss Fedon Smartsweet
1 ts kanel
3 ss ss smør
FYLL - -
5 pakker Philadelphia ost
2½ dl Fedon Smartsweet
2  ss maisenna
¼ ts salt, natriumredusert
1 boks gresk yoghurt, naturell
4 stk egg
2 ts vaniljesukker
1 stk vaniljestang
SAUS - -
1 ½ dl portvin
1¼ Smartsweet dl Fedon Smartsweet
400 g kirsebær
2 ss sitronsaft, friskpresset
4 ts maisenna
4 ts vann

Ostekake med nøttebunn og portvins- og kirsebærsaus

120 min Middels

Istedenfor smuldrebunn eller paibunn har denne en bunn bestående av nøtter og havregryn – rik på protein og fiber. Må prøves!

16 porsjoner (à 1 stykke ostekake og ca. 2 ss saus).

Tips: Du kan redusere GI (Hva er GI?) og kcal fra vanlig sukker i en rekke søte oppskrifter. Fedon SmartSweet erstatter vanlig sukker 100 %. Samme mengde, sammen gode resultat og smak!

Slik gjør du:

  1. Bunn:

    Forvarm ovnen til 180 o C.

    Kjør nøtter og havregryn i en kjøkkenmaskin til de er finmalt. Tilsett Smartsweet, kanel og smør, og kjør videre til en jevn blanding.

    Fordel blandingen jevnt utover bunnen av en 20 cm springform. Sett formen i ovnen og la stå 4–5 minutter, til bunnen har fått lett gyllen farge.

  2. Fyll:

    Skru ned ovnstemperaturen til 160 o C.

    Visp kremosten med stavmikser eller i kjøkkenmaskin på full hastighet til konsistensen er luftig og jevn. Bland Smartsweet, maisenna og salt, og rør godt. Bland med ostemassen og visp grundig. Tilsett yoghurt og visp godt.

    Ha i egg, ett om gangen, og visp grundig etter hvert. Rør inn vaniljeekstrakt. Skrap frøene ut av vaniljestangen og rør dem inn i osteblandingen. Ta vare på den splittede vaniljestangen.

    Hell osteblandingen i den ferdige bunnen, og stek ved 160 o C i 1 time og 15 minutter, eller til midten av ostekaken så vidt beveger seg når du tar på den. Ta ostekaken ut av ovnen, og skjær løs ytterkanten med kniv. Avkjøl til romtemperatur.

    Dekk til og sett formen kaldt minimum 8 timer.

  3. Saus:

    Ha portvin, Smartsweet og den splittede vaniljestangen i en stor kjele og kok opp. Kok 5 minutter, til sausen er som sirup. Ha i kirsebær og kok videre i 2 minutter. Fjern den splittede vaniljestangen.

    Bland juice, maisenna og vann, og visp sammen til det er godt blandet. Ha sausen i kirsebærblandingen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke 3 minutter, til sausen har tyknet litt og er blitt blank.

    Ta av platen og avkjøl til romtemperatur. Dekk med lokk og sett kjelen kaldt. Server over ostekaken.