Ingredienser
1 ss smør
3 ss pinjekjerner
3 ss sitronsaft, friskpresset
4 (à ca. 150 g) fileter rødspette
½ ts salt, natriumredusert
¼ ts pepper, nykvernet
3 ts olivenolje, kaldpresset
2 kløfter hvitløk, finhakket
600 g spinatblader
- sitronbåter
Rødspette med ristede pinjekjerner og hvitløksspinat
Sunt og godt, helt enkelt!
Pinjekjerner brunet i litt smør gir en særlig fin smak til denne enkle og næringsrike retten.Visste du forresten at fiskeolje forebygger betennelser, astma og allergier?
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Smelt smør i en stor smørefri stekepanne over middels varme. Ha i pinjekjerner og 2 ss sitronsaft, ror sammen og la småkoke 1 minutt eller til kjernene er gyllenbrune. Ta opp fra pannen og sett til side.
-
Krydre filetene med salt og pepper. Ha 2 ts olje i pannen over middels varme. Legg filetene i pannen og stek 2 minutter på hver side, til de deler seg i flak.
-
Legg over på fat og dryss kjerneblandingen over fisken. Dekk med folie for å holde retten varm.
-
Tørk av pannen med kjøkkenpapir. Varm resterende 1 ss olje over middels varme. Ha i hvitløk og spinat og la surre 5 minutter til spinaten er myk. Tilsett resten av sitronsaften og la surre 1 minutt for å blande smakene.
-
Legg spinaten på serveringsfat med filetene på toppen. Server med sitronbåter.