Ingredienser

400 g Santorini Fava
1,2 liter vann
1 stk tomat, hakket
1 stk løk
50 g kapers
2 ss tomatpure
1 dl hvitvin, tørr
- havsalt
- pepper, nykvernet
- olivenolje, ekstra jomfru

Santorini Fava-bønnestuing med sauterte kapers

60 min Lett

Denne originale Fava oppskriften har en utsøkt smak som er typisk for Santorinis vulkanske øy. Stuingen smaker fantastisk sammen med viltvoksende kapers fra Kykladene.

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg favabønnene i vann over natten. Har du ikke tid til det kan du skylle bønnene godt under rennende vann før du koker de. Bruk en finmasket sil.

  2. Kok Favabønner på svak varme i ca. 45 minutter - til de får en myk og fløyelsaktig konsistens.

  3. Ta gryten av varmen, bruk en stavmikser og kjør til en glatt purè. Tilsett litt salt.

  4. Kapers og tomatsaus: Fres løken i ca. 3 ss olivenolje i 1-2 minutter, tilsett kapers etter å ha skylt dem godt under vann fra springen, fortsetter sautering i 2-3 minutter og tilsett hakket tomat, tomatpure, hvitvin, en klype salt og pepper. Legg på lokk og la det småkoke i 12-15 minutter.

  5. Server Santorini Fava-bønnestuing på 4 tallerkener med varm kapers og tomatsaus i midten. Anrett til slutt med noen dråper olivenolje over retten samt, evt friske urter.