Ingredienser

350 g sjokolade, mørk uten sukker
Ca. 1/2 dl kokosolje
Ca. 1,7 dl kokosmelk
(helfet) - -
1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper havsalt
1 ss lønnesirup
eller honning. - -
Du kan også bruke erytritol (Sukrin) eller Stevia. - -

Sjokolade og kokostrøfler

120 min Lett

Disse herlige trøflene er gluten- og melkefrie. De smaker himmelsk og passer perfekt som en lekker vertinnegave eller som en sunn snack til barna eller bare deg selv.

Oppskriften gir ca 20-24 trøfler.

Næringsinnhold per 1 servering uten pynt:

Kcal 96 • Fett 10 g • Fiber 6.9 g • Protein 2 g • Karbohydrater 5 g(færre KH med Stevia eller Sukrin)

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad mens du rører. Tilsett kokosmelk og pisk til en glatt røre.

  2. Ta bollen av vannbadet og tilsett vaniljeekstrakt, salt og søtstoff.

  3. Sett blandingen kjølig i 2 timer eller til det har satt seg.

  4. Bruk en ss og form kuler (ca. som en golfball) du ruller i ønsket pynt.

  5. Sett de ferdige trøflene tilbake i kjøleskapet i min 10-15 min før du serverer.