Ingredienser
4 skiver brød
10 stk purreløk, finhakket
1 dl olivenolje, økologisk
1 ss kokossukker
1 stk laurbærblad
2 kløfter hvitløk, finhakket
1 ss timian, tørket
1 ½ dl søt likør
2 liter grønnsakskraft
1-2 ts ts havsalt
- pepper, nykvernet
Ca. 150 g hvit geitost
Søt purreløk-suppe med hvit geitost
En deilig vinter suppe, ideell som en lett middag, men også som en forrett til en større festmiddag. Den søte smaken av purre er fantastisk i kombinasjon med urter fra gresk vill natur.
8 porsjoner
Slik gjør du:
-
Kutt opp purreløken i fine skiver. Ha dem over i en bolle med kaldt vann og vask godt slik at du blir kvitt sand og jord mellom alle lagene av purreblader. Hell så ut vannet, og la det renne av i et dørslag.
-
Varm opp olivenolje i en stor kjele. Tilsett purre og stek i ca 3 minutter, til den blir myk. Tilsett kokossukker, senk varmen og stek purren på lav varme til de er karamellisert i 30-40 minutter.
-
Tilsett så skivet hvitløk og la det surre med i ca 1 minutt. Tilsett likør og vent i 1-2 minutter slik at alkoholen fordamper. Tilsett så kraft, laurbærblad, timian, salt og pepper og bland godt. Legg på lokk og la suppen surre på lav varme i 30 minutter slik at all sødme fra purren kommer frem.
-
Fordel suppen i de 8 serveringsbollene og legg en halv skive brød på toppen av hver bolle. Dryss så over raspet geitost.
-
Sett suppebollene inn i en forvarmet ovn, 180 C i 10 min til osten er smeltet og gyldenbrun. Server umiddelbart.