Ingredienser

450 g squash, revet
250 g søtpotet, skrelt og revet
2 fedd hvitløk, raspet
1 neve spinat, frisk, hakket
1 - løk, hakket
150 g mandelmel
1 ss rosmarin, tørket
1 ts bakepulver
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
5 økologiske - egg
1/2 dl Parmesan ost, revet
6 delte - cherrytomater, delt

Squash og søtpotetbrød

70 min Lett

Dette er et velsmakende, saftig og lavglykemisk brød som er helt fritt for korn og gluten. Perfekt tilbehør til middagsmaten eller til et bord fylt med mése(småretter). Brødet passer også godt som nistemat, og er en smart måte å få grønnsaker i en ellers kresen kropp. Sunt og kjempegodt!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 200C.

  2. Kle en ildfast form(20 x 30 cm) med bakepapir.

  3. Bland godt revet squash, søtpotet og hvitløk sammen med finhakket spinat og løk, mandelmel, rosmarin, bakepulver, salt og pepper.

  4. Pisk sammen egg og ost og tilsett blandingen.

  5. Fordel blandingen jevnt i den ildfaste formen. Sett hvis ønskelig de halve cherry-tomatene fordelt på toppen.

  6. Stek i ca 40-50 min. Stikk gjerne en pinne i brødet for å sjekke om det er ferdig.