Ingredienser
2-3 store '- squash, strimlet
1 klype havsalt
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 og en halv dl linser
Saus: - -
1 glass(280 g) - tomatsaus
1 middels stor - rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, raspet
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
2 ss Parmesan ost, revet
- basilikum, frisk finhakket
- grønnsak strimler
Squashspagetti med tomat- og linse-marinara
Denne herlige «spagettiretten» kommer garantert til å bli en favoritt. Den er 100 % vegansk, og jeg lover at du ikke komme til å savne kjøttsausen. Anbefales!
2 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Bruk en finmasket sil. Ha linsene over i en kjele, hell over vann til det rekker ca 1 cm over linsene. La småkoke i ca 25 minutter.
-
Ha løk og hvitløk i en gryte med 1 ss olje. La surre i 2 minutter. Tilsett tomatsaus, kok opp og la småkoke på lav varme i 5-7 minutter.
-
Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 4-5 minutter til det får en pastalignende konsistens.
-
La de ferdigkokte linsene renne av i en sil, og ha de deretter over i tomatsausen. Kok opp og la sausen surre i 1-2 minutter.
-
Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp det med tomat- og linsesausen. Sever med revet parmesan og frisk hakket basilikum.