Ingredienser
1 ss smør
½ ss olivenolje, kaldpresset
1 ss koriander, fersk
1 ts chili, rød- finhakket
½ ts sitronskall(sest)
¼ ts ingefærrot
¾ ts salt, natriumredusert
4 fileter (4 x200 g) fileter torsk
¼ ts pepper, nykvernet
Olivenolje til pensling - -
sitronbåter - -
Stekt torsk med ingefær- og sitronsmør
Denne retten serveres med dampet brokkoli og langkornet brun ris blandet med vårløk. Visste du at ingefær virker lindrende ved ledd- og slitasjegikt?
4 porsjoner
Per porsjon: GB 0; protein 33,6 g; karbohydrat 0,2 g; fett 6,5 g (hvorav 3,2 g mettet); fiber 0,1 g.
Slik gjør du:
-
Bland de første 6 ingrediensene i en bolle. Rør inn ¼ ts salt. Dekk til og sett i kjøleskap.
-
Varm en stor smørefri stekepanne over middels varme. Krydre fisken på begge sider med resterende ½ ts salt og pepper. Pensle pannen med olivenolje. Legg i fiskefiletene og stek 3 minutter på hver side, eller til fisken lett deler seg i flak ved testing med gaffel.
-
Legg filetene enkeltvis på fire tallerkener med 1½ ts smørblanding på toppen. Server med sitron- eller limebåter om ønskelig.