Ingredienser

1 beger Kesam
4 stk eple
90 g Finesse Bakesukker
¼ ts kanel
1 stk vaniljestang
50 g mandler
- vann

Tilslørte bondepiker

45 min Middels

Frisk, søt, sunn og deilig avslutning på middagen. Dessert á la Fedon. Prøv den!

Til ca. 4 personer

Tips: Du kan redusere GI (Hva er GI?) og kcal fra vanlig sukker i en rekke søte oppskrifter, ved å bruke en sukkererstatning. Her har vi brukt Finesse bakesukker, som er to ganger så søtt som vanlig sukker, uten å gi bismak.

Slik gjør du:

  1. Del eplene i to og ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Eplebåtene kokes møre sammen med 1 dl vann, kanelen og 25 g Finesse bakesukker. Avkjøles.

  2. 40 g Finesse bakesukker smeltes sammen med en spiseskje vann i en panne. La det bli gyllent. Tilsett mandlene og rør rundt til alle mandlene har fått karamell på seg. Avkjøl på bakepapir.

  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut innholdet. Kesam røres ut med resten av bakesukkeret (25 g) og innholdet av vaniljestangen.

  4. Kjør mandlene på food-processor eller hakk de med kniv.

  5. Legg epler i et glass eller en bolle og hell kesamblandingen over. Strø hakkede mandler på toppen og server.