Ingredienser

300 g gresk yoghurt, naturell
1 stk slangeagurk
1 stk gulrot
2-3 kløfter hvitløk, finhakket
1-2 ts Tzatziki urteblanding
- dill
- mynte, frisk
5-6 ss olivenolje, ekstra jomfru
2-3 ss balsamicokrem med appelsin og sitron

Tzatziki med hvitløk og gulrot

15 min Lett

Tzatziki – Den greske, høyt elskede hvitløk og yoghurtdressingen som tradisjonelt brukes til kjøtt, får i denne oppskriften en ny og spennende smak med kombinasjonen av Balsamicokrem med appelsin og sitron og sprø gulrot.

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Riv slangeagurken og ha den over i et dørslag eller et kjøkkenhåndkle, og press ut så mye væske du klarer. Riv gulrot og hvitløk, og hakk opp urtene.

  2. Ha så alle ingrediensene i en bolle og bland godt.

  3. Hell tzatzikien over i en serveringsbolle og sett kjølig i minimum 30 min slik at alle smaker fra ingrediensene blandes godt.

  4. Server med stekt/grillet kjøtt eller som en del av et bord med småretter, mezé.