Fedon.no - logo

Si god natt til dårlig søvn!

Halve familien vår bruker vektdyne!

-Jeg våknet opp like sliten som da jeg la meg, samboeren min «makket» seg gjennom natten og slet med avbrutt søvn. Vegg i vegg lå datteren vår og hadde store innsovningsvansker. Vi var en ganske prøvet familie hva angikk søvn, forteller Ann Kristin Olsen (38) fra Stavanger.
En vektdyne løste problemene for alle tre!

Ann Kristin er utdannet sykepleier og har i mange år jobbet på overvåkingspost for hodeskadde pasienter.  -Pasienter med denne type skader er ofte urolige, de har mistet relasjon til tid, rom og egen kropp og må observeres mens de medisineres inntil situasjonen er avklart. Når jeg er på jobb, har jeg ofte tenkt på hva jeg lærte av en foreleser da jeg tok videreutdanning i nevrologi. Han beskrev hvordan det man kan kalte «kuledyner» kunne ha effekt på urolige pasienter – i dette tilfelle hodeskadde. Jeg spisset ørene ekstra på denne forelesningen. Tenk om noen tok initiativ til å prøve det ut dette bivirkningsfrie alternativet på en overvåkingspost? Ann Kristin lar spørsmålet henge i luften og tenker høyt; En vektdyne kan ikke gjøre skade, du kan ikke overdosere den, den er ikke sløvende, den er rett og slett bivirkningsfri.

Les mer her

En viktig faktor for god helse

En god natts søvn er viktig både for vår fysiske og mentale helse, men søvnkvaliteten blir ofte skadelidende i vår hektiske hverdag. Vi ser en økende interesse rundt søvnkvalitet, men søvn er fortsatt undervurdert som en viktig livsstilsfaktor for god helse.

For lite og for dårlig søvn kan øke betraktelig ens risiko for å utvikle livsstilssykdommer som type 2 diabetes, overvekt/fedme, hjerte- og karsykdom, kroniske betennelsestilstander og flere kreftformer.

Økt tid i dyp søvn

Visste du at det er tiden du er i dyp søvn som bestemmer din søvnkvalitet, ikke antall timer du sover totalt?

Når du er i dyp søvn gjenoppretter kroppen seg fysisk.  Dyp søvn er også viktig for immunsystemet og kan bidra til at man er mindre utsatt for sykdommer.

Vektdynen passer for alle, og kan gi økt tid i dyp søvn. Dette er en god nyhet også for alle som ikke har muligheten til å øke søvntiden.

CURA® Pearl

CURA® Pearl har et overtrekk av polyester, og er fylt med mikroperler sydd inn i rektangulære ruter i dynen. Det tunge fyllet får dynen til å forme seg etter kroppen, noe som skaper en omsluttende følelse av berøring.

Studier viser at de beroligende ha-det-bra-hormonene oxytocin og serotonin øker ved DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). I tillegg halveres stresshormonet kortisol, samtidig som verdiene av søvnhormonet melatonin øker.

CURA®-dynens vekt og dynens omsluttende og fleksible utforming er slik at det kan føre til slik DPTS og bidra til at du kan falle lettere til ro, få en mer effektiv dypsøvn og våkne mer uthvilt. Du får det kort og godt bedre.

Se våre ulike vektklasser og kjøp din Cura® vektdyne her. 

Vektdyner – godt dokumentert!

En svensk studie publisert i det internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Journal of Sleep Medicine & Disorders i 2015, undersøkte effekten av vektdyne på søvn hos 31 friske personer med søvnproblemer. Studiens objektive funn inkluderte moderat, men signifikant økt søvntid, så vel som reduksjon i deltakernes bevegelser, mens de sov under vektdyne.

Subjektivt fant studien at deltakere likte å sove med vektdyne, fant det lettere å sovne og hadde en bedre søvn, der de følte seg mer opplagte om morgenen. Denne forskningen viste at bruk av vektdyne kan bidra til å redusere søvnløshet gjennom endrede berøringssignaler og dermed kunne det være en nyskapende ikke- medikamentell og komplementær tilnærming for å forbedre søvnkvaliteten. En annen studie har vist subjektiv minskning av angst og uro hos voksne forsøkspersoner som brukte vektdyne.