Fedon.no - logo

Få bedre søvnkvalitet og mer energi med CURA® Vektdyne! 

Forskning viser at vektdyner kan bidra til:
  • Bedre søvnkvalitet
  • Lengre periode med dyp søvn
  • Reduksjon av bevegelse under søvn
  • Lettere innsovning
  • Økt følelse av å være mer opplagt om morgenen

En av tre nordmenn sliter med dårlig søvn

Nytt medisinsk-teknisk hjelpemiddel, testet og brukt i Sverige i 10 år, kan bidra til bedre søvn og mer overskudd og energi!

For en av tre nordmenn er det langt fra en selvfølge å våkne opp uthvilt. Omtrent 750 000 nordmenn har alvorlige søvnproblemer, og mange medisineres for sine søvnforstyrrelser.

Nå kan vektdyner se ut til å kunne hjelpe ifølge publisert svensk forskning. I Sverige, har man siden 2008 brukt vektdynen som hjelp for alvorlige søvnforstyrrelser kombinert med motorisk uro.

CURA® Pearl

CURA® Pearl har et overtrekk av polyester, og er fylt med mikroperler sydd inn i rektangulære ruter i dynen. Det tunge fyllet får dynen til å forme seg etter kroppen, noe som skaper en omsluttende følelse av berøring.

Studier viser at de beroligende ha-det-bra-hormonene oxytocin og serotonin øker ved DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). I tillegg halveres stresshormonet kortisol, samtidig som verdiene av søvnhormonet melatonin øker.

CURA®-dynens vekt og dynens omsluttende og fleksible utforming er slik at det kan føre til slik DPTS og bidra til at du kan falle lettere til ro, få en mer effektiv dypsøvn og våkne mer uthvilt. Du får det kort og godt bedre.

Se våre ulike vektklasser og kjøp din Cura® vektdyne her. 

En viktig faktor for god helse

En god natts søvn er viktig både for vår fysiske og mentale helse, men søvnkvaliteten blir ofte skadelidende i vår hektiske hverdag. Vi ser en økende interesse rundt søvnkvalitet, men søvn er fortsatt undervurdert som en viktig livsstilsfaktor for god helse.

For lite og for dårlig søvn kan øke betraktelig ens risiko for å utvikle livsstilssykdommer som type 2 diabetes, overvekt/fedme, hjerte- og karsykdom, kroniske betennelsestilstander og flere kreftformer.

Økt tid i dyp søvn

Visste du at det er tiden du er i dyp søvn som bestemmer din søvnkvalitet, ikke antall timer du sover totalt?

Når du er i dyp søvn gjenoppretter kroppen seg fysisk.  Dyp søvn er også viktig for immunsystemet og kan bidra til at man er mindre utsatt for sykdommer.

Vektdynen passer for alle, og kan gi økt tid i dyp søvn. Dette er en god nyhet også for alle som ikke har muligheten til å øke søvntiden.

Vektdyner – godt dokumentert!

En svensk studie publisert i det internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Journal of Sleep Medicine & Disorders i 2015, undersøkte effekten av vektdyne på søvn hos 31 friske personer med søvnproblemer. Studiens objektive funn inkluderte moderat, men signifikant økt søvntid, så vel som reduksjon i deltakernes bevegelser, mens de sov under vektdyne.

Subjektivt fant studien at deltakere likte å sove med vektdyne, fant det lettere å sovne og hadde en bedre søvn, der de følte seg mer opplagte om morgenen. Denne forskningen viste at bruk av vektdyne kan bidra til å redusere søvnløshet gjennom endrede berøringssignaler og dermed kunne det være en nyskapende ikke- medikamentell og komplementær tilnærming for å forbedre søvnkvaliteten. En annen studie har vist subjektiv minskning av angst og uro hos voksne forsøkspersoner som brukte vektdyne.