På salg!

Grønne oliven 240 g

70 Sales

Lekre grønne oliven. Faste i kjøttet og med særegen smak!

Økologisk, fra “Rovies”

Varenummer: 4047 Kategori: Stikkord: , , , ,

kr 49 kr 25

På lager

Beskrivelse

Rovies grønne oliven er blant de beste representanter for et utvalg kjent som “Konservoelia” fra RoviesområdetDe omfatter store oliven som er samlet inn relativt tidlig. De modnes i saltlake basert på den tradisjonelle oppskriftenog oppnår dermed sitt friske kjøtt og særegne smak.

De er ideelle som en forrett, som en meze, eller i potetsalat. De er også veldig gode med salt grissini. Prøv dem kokt eller rå, eller bruk de til å bake ditt eget olivenbrød. 

Oliven anses å være en av de viktigste fruktene fra Middelhavsområdet og ingrediensene i Middelhavskosten. Oliventreet er i seg selv ansett som et symbol på fred og ro, fruktbarhet og gjenfødelse – en guds gave til mennesket!

Oliventrær har vært ærefryktinngytende siden antikken som motstandsdyktig mot tørke. Nye knopper dukker opp fra de uttørkede trestammer, og trærne er dermed gjenfødt.

I Hellas er det flere varianter av spiselige oliven, hovedsakelig representert ved Kalamataoliven, Amfissaoliven og krøllete Throumbaoliven fra øya Thasos. Fargen på oliven (grønn, violettbrun eller svart) varierer, avhengig av hvor moden frukten er.

Oliven har helsefremmende og antioksidantiske egenskaper, da de er rike på fiber, mineraler, enumettet fett og vitamin E.

Agricultural Cooperative of Rovies ble grunnlagt i 1981 og engasjerer seg i innsamling, bearbeiding, pakking og markedsføring av bordoliven produsert av olivenlunder i Rovies i Evia.

Rovies’ olivenlund, med mer enn 100 års historie, strekker seg fra kysten opp til foten av de omkringliggende fjellene og dekker et areal på 3500 dekar med 70.000 oliventrær.

I dag har Cooperative 130 medlemmer hvis filosofi er å produsere og lansere et naturlig økologisk produkt, behandlet etter naturlige, tradisjonelle metoder, og som dermed bevarer alle de iboende naturlige egenskapene produktet har.

Ingredienser
Grønne oliven
Vann
Salt
Syreregulator (lactic acid)
NæringsinnholdPer 100g
kJ691
kcal165
Fett17,2 g
- hvorav
mettet0 g
enumettet14,2 g
Karbohydrater0 g
Fiber3 g
Protein1,9 g
Natrium1,3 g

Relaterte oppskrifter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Liknende produkter