Fedon.no - logo

Fedons supergode 17. mai kake

Nasjonaldagen feirer vi med flagget til topps, slekt og venner og mye god mat. Men en 17. mai-meny trenger ikke inneholde de store usunne utskeielsene for å være fristende og festlig for store og små.

Fete pølser med brød og store, rennende iskremer hører 17. mai til, mener mange. Og det er helt i orden, bare du ikke spiser is og pølser hver dag! Men du kan også invitere til en sunn, fristende og smakfull 17. mai-buffé der gjestene hverken vil savne pølser, fint brød eller sukkersøte iskremer.
Mulighetene er mange: Bordet kan dekkes med godsaker som ovnsbakt laks, marinerte reker, hvitvinsdampede blåskjell, roastbiff, waldorfsalat, kyllingsalat, gresk salat, linsesalat, gratinerte grønnsaker… Det er mange smakfulle retter å velge mellom når du følger et smartkarbo middelhavskosthold. Utvalget på en slik buffet vil ganske sikkert tilfredsstille de som tenker på blodsukkernivå og et sunt balansert kosthold — og de som ikke gjør det.

Sett eventuelt frem litt supergrovt eller karbohydratredusert brød av forskjellig slag, slik at gjestene selv kan velge. Til slutt imponerer du med den store, deilige 17. mai-kaken som vi gir deg oppskriften på her.

God 17. mai!

Hilsen Fedon

Følg bloggen min på

 

Kategori: Innlegg
Publisert 2016-05-13. Endret 2016-08-04
Kontakt oss