Fedon.no - logo

Smart mat for hjernen

Ønsker du få bedre hukommelse, større konsentrasjon, bedre humør og mindre stress? Riktig hjerneføde kan nettopp hjelpe deg oppnå alt dette!

Hjernen er det mest avanserte, og det mest sårbare, organet i menneskekroppen. Derfor er det særlig viktig at den får de rette byggesteiner og riktig drivstoff.

  • Med god ernæring kan du bedre konsentrasjonen, hukommelsen, oppmerksomheten, kjenne deg lettere til sinns og forebygge slitasjeskader som Alzheimers eller Parkinsons sykdom.

Presis som resten av kroppen, består hjernen av den maten vi spiser. Og når det kommer til hjerneføde, er bare det beste godt nok. Av mange grunner bør vi sørge for å gi hjernen riktig drivstoff.  Forbindelsen mellom kosthold, hjernekapasitet og psykisk helse har frem til nå fått for liten oppmerksomhet, på tross av masse forskning som viser hvor stor effekt mat kan ha for hjernen.

  • Heldigvis er det stadig flere fagfolk som begynner å innse betydningen av en velernært hjerne. Det vil si at hjernen må tilføres alle de byggesteiner den trenger for å holde et komplisert byggverk ved like. Flere forskere vil nå hevde at psykiske lidelser skyldes en kombinasjon av genetisk disposisjon, miljøfaktorer, livsstil og ikke optimal ernæring. Til sammen fører dette til biokjemiske ubalanser i hjernen. Hukommelsessvikt, dårlig konsentrasjon – eller hyperaktivitet, nedstemthet og angst er alle symptomer som gir uttrykk for en ubalanse i hjernen.

Ønsker du å lese hele min artikkel om smart mat for hjernen kan du klikke her.

Jeg serverer deg også her noen av mine sunne og «hjernevennlige» oppskrifter: Grillet laks med sesamfrø og asparges – Grillet laks med aprikos og sennepsglasur – Laksetartar –  Tradisjonell salat fra Cycladene – Kylling og grønnsakwok med peanøtter – Appelsin- og kyllingsalat med fetaost Helt gresk linsesuppe – Ferskensorbet med mynte

God fornøyelse!

Mvh Fedon

Følg bloggen min på

Kategori: Innlegg
Publisert 2016-07-12. Endret 2016-08-01
Kontakt oss