Søk

close search

Bestill en gratis konsultasjon

Viser testen at du har forhøyet- eller høy risiko for diabetes? Bestill en 30 minutters gratis konsultasjon hos vår dyktige diabetessykepleier.

Vi har kompetansen – la oss hjelpe deg til et bedre liv!

Ved å gjøre riktige grep i livsstilen din kan du få tilbake overskudd og glede i hverdagen din. Det kan gjøre stor forskjell for helsen din der du befinner deg nå, bidra til en god alderdom samt øke levealderen din betydelig.

Diabetessykepleier, og forfatter av Diabetesboka, Hege Barhaughøgda er etter vår mening Norges beste innen sitt område, med meget solid kompetanse innen livstilsendring og behandlig av diabetes. Hvorfor ikke ta en prat med henne?

hege_frilagt
Diabetessykepleier Hege Barhaughøgda

hege@fedon.no

Diabetes type 2

Forekomst av type 2 diabetes stiger raskt, parallelt med fedmeepidemien. Manglende kunnskap om riktig kosthold, lite fysisk aktivitet, overvekt og stress er blant årsakene til at stadig flere nordmenn får type-2 diabetes.

Mange er udiagnostisert! Men ved å gjøre justeringer i sin livsstil kan man «spise seg frisk» – dvs. leve resten av livet i en sunn kropp helt uten medisiner og uten symptomer på diabetes.

Arv har stor betydning, men det er din livsstil som er avtrekker’n..

Har en av dine foreldre diabetes, har du 40 % økt risiko for å utvikle sykdommen selv. Har begge foreldrene diabetes øker risikoen til hele 80 %. De siste 50 årene har antallet som rammes firedoblet seg, og det er ikke tvil om at det har stor sammenheng med vår livsstil. Travle dager gjør at vi tyr til lettvinte løsninger i matlagingen, men stress og for lite mosjon er også viktige faktorer i årsaksbilde.

30f7b420daf24ab8ad8cd25bd933559e

Jeg ble kvitt min diabetes 2
Tone Hunstad (61)

Takket være god oppfølging og riktig kosthold er diagnosen nå strøken fra min….
Les mer