Søk

close search

Hva er Diabetes type 2?

Type 2-diabetes skyldes at cellenes mottakere for insulin får redusert følsomhet. Cellene greier av den grunn ikke å ta opp så mye glukose fra blodet. Dette kalles insulinresistens. For å kompensere skiller bukspyttkjertelen ut ekstra insulin, men over tid vil det store presset gjøre at kjertelen trettes og insulinproduksjonen går ned. Kroppen klarer da ikke å frakte sukkeret fra blodet over i cellene. Blodsukkeret forblir høyt, og man har utviklet diabetes.

Sykdommen kan starte i alle aldersgrupper, men rammer mest personer over 40 år. En tendens er dessverre at stadig yngre rammes, og den forekommer også blant ungdom og barn. Diagnosen settes basert på blodprøver.

Diabetes type 1

Type 1 diabetikere er avhengige av insulininjeksjoner fordi bukspyttkjertelen ikke fungerer og produserer minimalt, eller ingen, insulin.

God livsstil er like viktig for personer med type 1 diabetes, da riktig kost og fysisk aktivitet har stor innvirkning på blodsukkeret.

Lavglykemisk kost vil regulere og stabilisere blodsukkeret, og redusere behovet for insulin. Et stabilt og mer forutsigbart blodsukker gjør det lettere å leve godt med diabetes.

Navigator – kontinuerlig blodsukkermåling

Har du problemer med svingende-, høyt- eller lavt blodsukker, så kan du gå med vår kontinuerlige glukosemåler i 5 døgn.

Freestyle Navigator måler og registrerer glukose i væsken som omgir cellene under huden. Navigator måler glukose en gang per minutt, og gir unikt god innsikt i hvordan ditt blodsukker reagerer i ulike situasjoner.

Combinedtransmit-Recmmol