Søk

close search

Mage- og tarmproblemer

Vi kan hjelpe deg!

Fordøyelsesbesvær, smerter i magen/kroppen, halsbrann, lite energi mm. – visste du at disse plagene ofte har en sammenheng med nedsatt funksjon et eller flere steder i fordøyelseskanalen? Det kan være flere årsaker til disse plagene, men i svært mange tilfeller har det en sammenheng med hva vi spiser.

Du kan være genetisk disponert, men et større og mer vanlig problem er et kosthold basert på næringsfattig, unaturlig og bearbeidet mat som hemmer kroppens egen fordøyelsesfunksjon i form av viktige bakterier og enzymer mm.

Vi har gjennom mange år opparbeidet oss en solid kompetanse innen mage-tarm problematikk.

Vi avdekker i mange tilfeller ubalanser i tarmbakteriene, mangel på fordøyelsesenzymer, lav magesyre med matoverfølsomhet og lekk tarm som følge av ubalansene. Adekvat behandling hos oss kan gi deg energien, fordøyelsen og livskvaliteten tilbake.

Matintoleranse

Fordøyelsesbesvær? Hodepine? Sliten? Vonde ledd og muskler? Hudproblemer? Dersom du opplever gjentakende helseplager som du ikke «finner ut av», kan problemet ligge i maten du spiser.

Matintoleranser kan gi mange ulike – og til dels svært ubehagelige symptomer, som man ikke nødvendigvis setter i umiddelbar sammenheng med maten man spiser, fordi det ikke alltid påkaller en straks-reaksjon.

Matintoleranse kan skyldes mange ulike årsaker som krever tilsvarende bred utredning. En av testene undersøker for såkalt IgG-mediert allergi og avdekkes ved å se etter IgG antistoffer i blodet ditt. Vi utfører denne testen ved klinikken i Oslo, ved hjelp av et lite stikk i fingeren.

Bør du ta en matintoleransetest?

Prøv vår selvtest, og finn ut om dine symptomer kan skyldes matintoleranse.

Lekk tarm

Helt vanlige symptomer kan indikere lekk tarm – La oss hjelpe!

Økt tarmpermeabilitet, eller som det ofte blir kalt «lekk tarm» er en nokså vanlig tilstand i befolkningen. Ut i fra navnet kan det høres ut som det det kun affekterer fordøyelsessystemet, men sannheten er at det kan føre til en rekke andre plager og sykdommer. Lekk tarm er forbundet med lidelser som irritabel tarm syndrom (IBS  eller irritable bowel syndrome), matintoleranser, inflammatorisk tarmsykdom (ulcerøs kolitt og Crohn sykdom) , inflammatorisk leddsykdom og kroniske dermato-logiske tilstander.
Les mer

MENY