Søk

close search

Mage- og tarmproblemer

Vi kan hjelpe deg!

Fordøyelsesbesvær, luft i magen, smerter i magen/kroppen, halsbrann, lite energi mm. – visste du at disse plagene ofte har en sammenheng med dårlig tarmhelse og nedsatt funksjon et eller flere steder i fordøyelseskanalen?

Du kan være genetisk disponert, men et større og mer vanlig problem er et kosthold basert på næringsfattig, unaturlig og bearbeidet mat som hemmer kroppens egen fordøyelsesfunksjon i form av viktige bakterier og enzymer mm.

Vi har gjennom mange år opparbeidet oss en solid kompetanse innen mage-tarm problematikk. Vi avdekker i mange tilfeller ubalanser i tarmbakteriene, mangel på fordøyelsesenzymer, lav magesyre med matoverfølsomhet og lekk tarm som følge av ubalansene. Adekvat behandling hos oss kan gi deg energien, fordøyelsen og livskvaliteten tilbake.

 

Vanlige symptomer:

  • Luft i magen
  • Oppblåst mage
  • Magesmerter
  • Treg mage / forstoppelse
  • Løs mage / diaré
  • Mangel på energi
  • Smerter i muskler og ledd
  • Betennelsestilstander

Kontakt meg - jeg ønsker hjelp med mage-tarm plager

Lekk tarm

Helt vanlige symptomer kan indikere lekk tarm – La oss hjelpe!

Økt tarmpermeabilitet, eller som det ofte blir kalt «lekk tarm» er en nokså vanlig tilstand i befolkningen. Ut i fra navnet kan det høres ut som det det kun affekterer fordøyelsessystemet, men sannheten er at det kan føre til en rekke andre plager og sykdommer. Lekk tarm er forbundet med lidelser som irritabel tarm syndrom (IBS  eller irritable bowel syndrome), matintoleranser, inflammatorisk tarmsykdom (ulcerøs kolitt og Crohn sykdom) , inflammatorisk leddsykdom og kroniske dermato-logiske tilstander.

Les mer om lekk tarm her

Matintoleranse

Fordøyelsesbesvær? Hodepine? Sliten? Vonde ledd og muskler? Hudplager?

Matintoleranser kan gi mange ulike – og til dels svært ubehagelige symptomer, som man ikke nødvendigvis setter i umiddelbar sammenheng med maten man spiser, fordi det ikke alltid påkaller en straks-reaksjon.

Matintoleranse kan skyldes mange ulike årsaker som krever tilsvarende bred utredning. En av testene undersøker for såkalt IgG-mediert allergi og avdekkes ved å se etter IgG antistoffer i blodet ditt. Vi utfører denne testen ved klinikken i Oslo, ved hjelp av et lite stikk i fingeren.

Prøv vår selvtest, og finn ut om dine symptomer kan ha sammenheng med matintoleranser.

Les mer om matoverfølsomhet og matintoleranser.

SIBO

«Small Intestine Bacterial Overgroth» bakteriell overvekst i tynntarmen.

SIBO er en godt dokumentert, men lite kjent forstyrrelse i tarmen, og en årsak til uforklarlige mage- og tarmproblemer.
Dette er en tilstand der bakterier fra tykktarmen finner veien opp i tynntarmen, som et resultat av refluks av tarminnhold. Det skal normalt være nesten bakteriefritt i tynntarmen, mens det skal være enorme tall med bakterier i tykktarmen. Når tykktarmbakterier flytter seg fra sitt vanlige hjem oppover i tynntarmen, vil disse fermentere kostfiber og andre matrester og forårsake gassdannelse.
Tynntarmen skal vanligvis være flat og klappet sammen, og kun små mengder flytende mat passerer. Gassdannelsen i tynntarmen, grunnet SIBO, vil gi oppblåsthet og mageknip. Studier viser at minst halvparten av pasienter med irritabel tarm syndrom har SIBO.

Sjekk her om du bør ta en SIBO pusteprøve!

Les mer om SIBO her

MENY