Søk

close search

Bård Hoksrud tok tak i egen helse med Eurodiet

«Livet mitt har blitt helt annerledes! Alt går mye lettere nå og jeg er i mye bedre form. Ting er ikke et ork lenger!»

«Det er fullt mulig å få det til…

…du må bare bestemme deg for å gjøre det!»

Skal du ned i vekt?

Vi kan hjelpe deg – uansett hvor i landet du bor!

Kontakt oss helt uforpliktende for en prat om Eurodiet eller en gratis, personlig vurdering.

Ring 22 92 60 00 (tast 1) eller send inn skjemaet

Kontakt meg om Eurodiet:

En oppoverbakke startet alt

Det tok lang tid før jeg tenkte over hvordan vekta faktisk påvirket hverdagen min. Jeg var mest opptatt av å leve livet, nyte god mat og kose meg.

Det var først da jeg var på besøk i Sandane og skulle gå fra sjøen og opp til flyplassen at det demret for meg. Oppoverbakken var lang, jeg måtte ta mange pauser på veien, ble svett og sliten.

Rådgiveren min var med meg og ble ordentlig bekymret. Dagen etter kom hun med en Fitbit-klokke og sa at det var på tide å gjøre noe.

I et års tid gikk jeg mye, telte skritt og forsøkte å legge om livsstilen på egenhånd, men jeg gikk bare ned rundt fem kilo. Det var demotiverende og førte til at jeg rett og slett gav opp.

Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg kom i kontakt med Fedon-klinikken. En venn av meg fra Bamle var på besøk på Stortinget med Fedon. Han snakket så varmt om Eurodiet og pushet meg til å kontakte klinikken.

Jeg dro, og ble satt i kontakt med Hege Barhaughøgda, en helt super kostveileder. Og da var det liksom gjort!

Dyttet egne unnskyldninger til side

Dietten startet ikke etter første møte med Fedon og Hege. Det var nok av unnskyldninger til å utsette livsstilsendringen. Jeg skulle jo på ulike arrangementer med mye god mat, også var det landsmøte hvor alle var vant med at jeg spiste både det ene og det andre. Jeg hadde liksom ikke lyst til å møte på spørsmål etter spørsmål om hvorfor jeg ikke spiste og drakk det eller det. Men da 31. mai kom bestemte jeg meg. Dårlig mat ble kuttet, og jeg startet rett på Eurodietten.

De første to månedene var beintøffe, det må jeg innrømme. Man får tilbakeslag og må hente seg inn, men da de verste månedene var omme var det ikke like vanskelig å holde seg i skinnet. Helt fra dag én var jeg også åpen og ærlig om at jeg slanket meg, og det har nok hjulpet i møte med forventninger rundt mat og drikke fra de rundt meg.

Lørdagsportrettet, 08. september 2018

(historien fortsetter under NRK-innslaget)

Klikk bildet nedenfor for å se Bård Hoksrud portrettert i Lørdagsrevyen ifm. innsettelsen som Mat- og landbruksminister i september 2018.

I innslaget er det bare 3 måneder siden han begynte på Eurodiet, og han har allerede gått ned hele 32 kilo!

Å slanke seg offentlig hjalp på motivasjonen

Mange menn som slanker seg ser nok kanskje på det som en privatsak. Det er flere grunner til at jeg har valgt å være åpen om dette med både kjente og ukjente.

For det første har jeg godt av å føle et lite press på å holde meg til dietten, og for det andre hjelper det at alle vet hva man går gjennom når man jobber i det offentlige. Da slipper folk å føle på det hvis man må takke pent nei til servering av god mat eller drikke, og jeg trenger ikke forklare meg hver gang.

I tillegg har det vært helt nydelig å ha masse motivatorer over hele Norge. Går jeg på bensinstasjonen eller matbutikken i dag kan jeg møte på folk som takker meg for at jeg er åpen om dette, og det er alltid hyggelig. Og så kan hvem som helst se det dersom jeg snapper med meg en pose potetgull eller en sjokolade, da blir jeg passa på av folk!

Det har vært litt rart å gå gjennom dette som landbruks- og matminister, og jeg er kanskje den eneste som faktisk har gått ned i vekt i den stillingen. Det har vært tungt å si nei til så mange fristelser på veien, men jeg har kun blitt møtt med forståelse av norske bønder og matprodusenter.

40 kilo ned, så litt opp igjen

I starten av denne prosessen satt Fedon som mål at jeg skulle ned på 100 kilo, og da lå jeg på nesten 150. For meg hadde en skarve 10 kilo vært topp, så jeg tenkte jo at dette var et vanvittig mål. Etter hardt arbeid fikk jeg faktisk til å gå ned rundt 40 kilo, og det hadde jeg aldri trodd jeg skulle få til. Nå har noen kilo kommet tilbake, men jeg holder meg ganske stabil.

For min del er det utrolig motiverende å vite at jeg har klart å gå ned så mye. Nå vet jeg at det er mulig, og har jeg fått det til en gang så skal jeg få det til igjen. Det aller viktigste er å være klar over at man kan gå på noen smeller, men at man ikke må bruke de smellene som unnskyldning til å gi opp.

For meg har det også vært avgjørende å ha mat man kan spise lett tilgjengelig, når sultfølelsen eller søtsuget melder seg. Jeg har funnet mange Fedon-produkter jeg liker, og de er jo raske å spise også. Det passer perfekt inn i mitt litt travle liv.

Fremover er målet å gå ned rundt 15 kilo til, og så holde vekta stabil. Vi har med andre ord en jobb å gjøre, Hege og jeg.

Fem tips fra Bård Hoksrud

  1. Få noen til å følge deg opp – da er du ikke kun avhengig av deg selv, og det er veldig motiverende å forplikte seg overfor andre. Du øker også sannsynligheten for å klare å holde vekta over tid hvis du blir fulgt opp.
  2. Ta en ting av gangen. Begynn med kostholdet, så kan du heller øke treningen etter hvert. Kostholdet tar av kilo der trening tar av gram, men trening er bra for motivasjon, velvære og forbrenning.
  3. Ikke la nedturene holde deg nede. Alle går på en smell når de slanker seg, så ikke la det bli en unnskyldning for å slutte å prøve. Begynn med blanke ark hver dag, og sliter du så ta det måltid for måltid. Da kommer du deg gjennom den tøffeste startperioden.
  4. Finn noen Eurodiet-produkter som du virkelig liker, eller andre sunne alternativer når søtsuget melder seg.
  5. Ikke vær redd for å søke profesjonell hjelp og oppfølging. Det gir veldig god motivasjon og de har metoder og verktøy som gjør det mye lettere å lykkes. Hege har vært helt avgjørende for at jeg har klart å få dette til!

Hege: For Bård er planlegging aller viktigst

Det har vært kjempefint å jobbe med Bård. Selv om han er en offentlig person har han de samme utfordringene som alle andre når det kommer til overvekt og mat. En stressende hverdag med mye jobb har gjort det viktig for oss å satse på tiltak som er enkle å følge opp.

For mange er det vanlig med tilbakefall etter at dietten har vært vellykket og man har gått ned mye i vekt. Da kan nye vaner skli litt ut, og gamle komme krypende tilbake. Dette har vi løst ved å snakke sammen og planlegge bedre.

Eurodiet har nok fungert bra for Bård fordi metoden er enkel å følge, den er målbar for ham som bruker og meg som behandler, og dietten gir raske resultater på vekt og helse.

I Norge er det i dag flere menn enn kvinner som sliter med overvekt. Jeg synes det er fantastisk at Bård er så åpen om sine utfordringer, og deler så mye av seg selv med offentligheten. Det håper jeg kan inspirere andre menn til å ta kontakt og få den hjelpen de trenger.

Bård: Jeg hadde ikke klart dette uten Hege

Det har utvilsomt vært avgjørende å ha Hege som hjelp i denne prosessen. Samtalene våre driver meg fremover, motiverer og får meg på rett kjøl igjen dersom jeg har falt litt av dietten.

Det er ikke lett å gå ned i vekt alene – da hadde jo alle vært slanke. Hege hjelper meg å planlegge, og når det kommer tunge tak holder hun meg i nakken og sier det jeg trenger å høre for å fortsette. Det har ført til at flere kilo har forsvunnet, og helsa mi er mye bedre nå enn den har vært på lenge.

Etter vektreduksjonen har hele livet mitt blitt annerledes! Alt går mye lettere nå! Jeg er i mye bedre form, jeg trenger mindre søvn… ting er ikke et ork lenger!

Jeg kommer til å fortsette å gå til Hege fremover. Samtalene våre er viktige for meg, og hun kommer garantert til å hjelpe meg dit jeg ønsker å være.

Hege forklarer Eurodiet:

Flere suksesshistorier: