Søk

close search

Carina – har fått et nytt liv!

For meg begynte det tidlig i tenårene, da kiloene bare økte på måned etter måned.

Min mor var veldig opptatt av det å være slank, så allerede i 12-13 års alderen startet jeg min første diett. Noe som på den tiden het sykehusdietten. Etter hvert som årene gikk økte vekten bare mer, og uansett hvilke dietter og slankeprosjekter jeg gikk gjennom spratt vekten opp igjen som en jojo.

I 2010 bestemte jeg meg for at nå måtte jeg klare det! Jeg søkte hjelp hos ernæringseksperter ved sykehuset, og de ga meg veiledning til hvordan jeg skulle gå ned i vekt. Da klarte jeg faktisk å gå ned rundt 40 kilo, men uten videre oppfølging og hjelp var det vanskelig å holde vekten.

«Jeg raste opp i vekt under svangerskapet»

Da jeg så ble gravid ble det rett og slett for mye for meg: Det å skulle sloss mot badevekten var tungt nok når det bare var meg å tenke på, men nå fikk jeg en mengde ekstra følelser å håndtere samtidig. Det endte med at jeg raste opp i vekt under svangerskapet, og det ble så galt at jeg måtte stå på to vekter for å få veid meg på kontrollene.

Det hele var forferdelig nedverdigende og vondt, og jeg ville bare gråte. Jeg ble rett og slett redd for at jeg skulle komme til å dø av overvekt. Da jeg tok det opp med legen min henviste hun meg til sykehuset ved overvekts poliklinikk, hvor de først avslo min søknad pga. nylig født barn.

Det føltes helt håpløst, men til slutt godtok de heldigvis søknaden min og jeg fikk en vurdering. Gleden var imidlertid kortvarig da jeg forsto at det hele dreide seg om å få flest mulig over på operasjonsbordet for å løse problemene snarest mulig med fedmeoperasjon.

Det føltes helt håpløst, men til slutt godtok de heldigvis søknaden min og jeg fikk en vurdering. Gleden var imidlertid kortvarig da jeg forsto at det hele dreide seg om å få flest mulig over på operasjonsbordet for å løse problemene snarest mulig med fedmeoperasjon.

Jeg kunne ikke være mer uenig – og selv om jeg deltok på undervisning for å kunne ta kirurgi visste jeg innerst inne at dette var ikke noe for meg. Risikoen var stor, og med bivirkninger og tanken på alt man gjør med kroppen. Jeg fikk derfor tilbud om et kurs for å lære om kosthold og riktig trening. I utgangspunktet flott – men dessverre var reiseruten for lang og når jeg først falt ut at timene var det ingen oppfølging som kunne ha hjulpet meg på riktig vei tilbake.

Med mye frustrasjon og følelsen av at «slaget var tapt» snakket jeg atter en gang med min lege, og det var da hun nevnte Eurodiet.

Hun var meget bestemt på at dette var noe jeg måtte prøve. Særlig fordi behandlingen la stor vekt på nettopp oppfølging. Jeg ble nysgjerrig, og kjente jeg ble veldig ivrig på å se om dette kunne fungere for meg. For nå følte jeg det var snakk om liv eller død for meg!

Hadde jeg ikke gjort en endring i livet mitt, så ville jeg ikke hatt det livet jeg er i ferd med å få nå. Og uten Eurodiet ville jeg ikke hatt den oppfølging, støtte og mot som jeg trengte for å nå mine mål! Det er strukturert, lett å følge og jeg går ikke en dag hvor jeg angrer på å gi fra meg muligheten til fedmeoperasjon.

Dagene mine nå består av trening og kosthold som gjør meg frisk i kropp og sinn. Livet er blitt mye lysere, jeg er lykkelig og barna mine vil ha mammaen sin i mange år til.

MENY