Søk

close search

Elisabeth gikk ned 25 kilo – «endelig noe som virker!»

Før norm

Som ung var jeg alltid slank og kunne spise hva jeg ville uten å måtte tenke på vekten. Etter fylte 30 år snek kiloene seg på en etter en. Utallige slankekurer ble prøvd uten resultat. Jeg begynte friskt på ny kur på mandag og brøt slankekuren på tirsdag. Jeg ga opp før jeg egentlig hadde begynt. Istedenfor ble det trøstespising.

«Jeg hadde på et tidspunkt gitt opp troen på at jeg skulle klare å gå ned i vekt»

Jeg har alltid spist «vanlig» mat, men ser jo i etterkant at det til tider har blitt mye kos og usunn mat både i helgen og i uken. En sjokolade på vei hjem fra jobb ble en vane det var vanskelig å bryte.

Jeg hadde på et tidspunkt gitt opp troen på at jeg skulle klare å gå ned i vekt, så det spilte ingen rolle om jeg gikk opp en kilo eller to til.

Men i mars i år fikk jeg nok. Jeg var lei av å lete etter klær som satt fint og synes ikke det var noe gøy å måtte gå i avdelingen for store størrelser.  Da min BMI vippet over i kategorien fedme innså jeg at måtte gjøre noe. Etter å ha lest mye om Eurodietten ble jeg nysgjerrig og synes dette virket som et seriøst opplegg og bestilte med en time hos Dr. Lindbergs klinikk og ernæringsfysiolog Anna Ingwardo. Den timen ble vendepunktet for meg.

«Den timen ble vendepunktet for meg!»

En diett med måltidserstattere var det som gjorde at jeg klarte å gå ned i vekt. Jeg bestemte meg hver morgen hva jeg skulle spise i løpet av dagen og holdt meg til det. Det at kiloene forsvant en etter en motiverte meg også til å ville fortsette. På konsultasjonene med Anna fikk jeg gode råd og ikke minst oppmuntring og ros for de resultatene jeg oppnådde.

Vi satt mål for neste periode og det ble nesten en konkurranse med meg selv for å nå målene. Selvfølgelig var det vanskelig å avstå fra kaker og andre søtsaker i begynnelsen, men etter hvert da jeg så at dette faktisk virket ble lysten på usunn mat borte. God støtte fra familie, venner og kollegaer ga meg også mer pågangsmot til å fortsette.

Nå fem måneder etter er nesten 25 kilo borte og jeg er veldig stolt av det jeg har klart å oppnå. Klærne ble byttet ut etter hvert som kiloene forsvant. Det er gøy å kunne gå i vanlige butikker og kjøpe akkurat det jeg synes er fint. Selvtilliten er økt og livet har bokstavelig talt blitt lettere å leve.

Elisabeth Thor Smedsrud, 41 år.

MENY