Søk

close search

Se filmen om Eurodiet her:

Kom igang med Eurodiet:

Obs!
BMI skal ikke tolkes ukritisk som mål på overvekt, men kun brukes som en indikasjon. Stor muskelmasse vil eksempelvis gi høy BMI uten overvekt.

Loading...
BMI < 18.5 Du er undervektig. 
BMI 18.5 - 24.9 Du har normal vekt 🙂
BMI 25 - 29.9 Du er litt overvektig.
BMI 30 - 34.9 Du er helseskadelig overvektig (fedme grad 1).
BMI 35 - 39.9 Du er helseskadelig overvektig (fedme grad 2).
BMI > 39.9 Du er sykelig overvektig (fedme grad 3).

Eurodiet kan tilbys deg med BMI>30, eller deg med BMI>27 kombinert med overvektsrelaterte helseplager.

Lurer du på om Eurodiet passer for deg? Meld deg på et gratis informasjonsmøte eller bestill en gratis vurdering her på siden, og finn det ut!

Eurodiet informasjonsmøter er helt gratis og uforpliktende! Klikk på «Dato og sted» i skjemaet nedenfor og velg et infomøte nær deg!

Meld deg på, så får du svar på det du lurer på om Eurodiet-metoden fra en sertifisert behandler! Du for også muligheten til å måle din kroppssammensetning (Tanita-vekt). Mer om infomøtene finner du her.

Fyll ut og send inn skjemaet nedenfor. Vi kontakter deg snarest for en prat om din overvekt og motivasjon, slik at du lettere kan vurdere om Eurodiet er en egnet metode for deg til å gå ned i vekt.

Jannicke gikk ned 68 kilo og fikk et nytt liv!

Jeg kommer aldri til å glemme dagen da jeg kom til ernæringsfysiologen første gang – da fikk jeg vite at jeg hadde en BMI på 45, og at låret mitt målte hele 83,5 cm i omkrets!

Jannicke, før hun startet på Eurodiet

Beslutningen
Noen uker tidligere hadde jeg vært på ferie i København sammen med min mor. Den ettermiddagen vi skulle til Tivoli, innså jeg at jeg ikke våget å prøve noen av attraksjonene. Ikke fordi de var så skumle, men fordi jeg var redd for ikke å få plass i setet. Der og da gikk det opp for meg at den enorme overvekten var en hindring for så mye jeg hadde lyst å gjøre. Dette –  sammen med beskjeden om at jeg var i ferd med å utvikle diabetes – veide tungt. Det var da jeg bestemte meg for å gjøre noe med vekten min.

Jeg har alltid vært «litt rund», men ikke påfallende tykk. Vekten skjøt for alvor i været da jeg i 2000 ble innlagt på psykiatrisk sykehus for en utredning, som konkluderte med diagnosen bipolar lidelse. Da var jeg 25 år gammel. I dag vet jeg at medisinene og sykehusoppholdet bidro i vesentlig grad til at jeg i løpet av et års tid la på meg 40 kilo.

På sykehuset var det ingen som snakket om kost eller mosjon, og hverdagen var svært ensformig. Maten ble en trøst. Etter at jeg kom ut av sykehuset fortsatte både depresjonen og de dårlige spisevanene. Jeg manglet ork til å lage skikkelig mat.  De gikk i pølser, pizza og masse brødskiver og eplejuice. Jeg levde isolert i en boble, og satt stort sett inne og så på TV.

«Det gikk opp for meg at den enorme overvekten var en hindring for så mye jeg hadde lyst å gjøre. Dette –  sammen med beskjeden om at jeg kom til å utvikle diabetes – veide tungt. Det var da jeg bestemte meg for å gjøre noe med vekten min»

Eurodiet
Da jeg først kom i gang med Eurodiet opplevde jeg det å gå ned i vekt som ganske uproblematisk. Dette fordi dietten er enkel å følge, i hvert fall så lenge det bare er snakk om å spise måltidserstattere og rikelig med grønnsaker. Bare de aller første dagene kjente jeg meg sulten, men også da var det fritt fram med grønnsaker. Så gikk kroppen i ketose, og sultfølelsen ble dempet.

Ned 14 kilo første måneden!
I løpet av den første måneden gikk jeg ned hele 14 kilo! En gang i måneden gikk jeg til oppfølging hos kostveileder Anna Ingwardo, og ble målt og veid. Det kjentes trygt ut, og dessuten har jeg fått verdifulle råd og oppmuntring på kjøpet. Kiloene raste av, og etter noen måneder på Eurodiet kunne jeg begynne å trene. Jeg hadde aldri i mitt liv trent før, og ble anbefalt vannaerobic for å hindre belastningsskader. I begynnelsen var jeg helt utmattet etter en treningsøkt, men nå er det deilig. Jeg føler meg oppkvikket og full av energi etter trening.

Nytt liv
På grunn av bipolar lidelse ble jeg uføretrygdet i ganske ung alder. Men etter at jeg gikk ned i vekt har jeg våget meg ut i verden, og har også begynt å jobbe.  Det er kjempegøy! Det er deilig å føle at jeg mestrer noe, og er til nytte. Den tilfredsstillelsen har jeg ikke hatt på mange år. Og alt dette har jeg fått til fordi jeg bestemte meg for å gå ned i vekt.

Jannicke Øen Tollefsen, Oslo

Pasienthistorier, Eurodiet

MENY