Søk

close search

Takket være god oppfølging og riktig kosthold er diagnosen nå strøket fra min legejournal.

30f7b420daf24ab8ad8cd25bd933559e

Uoppdaget diabetes

Jeg var ikke klar over at jeg hadde diabetes, og det ble oppdaget nærmest ved en tilfeldighet – takket være en observant fastlege. Jeg hadde lenge følt meg slapp og tappet for energi, men trodde dette var et resultat av hektisk jobb og hverdag.

Da diagnosen diabetes 2 var stadfestet begynte jeg på medisiner og siden insulinsprøyter for å regulere blodsukkeret. Til tross for mange målinger av blodsukkeret daglig, var det svært vanskelig å holde stabile og fine verdier. Jeg følte seg i stor grad styrt av sykdommen.

Etter hvert ble jeg anbefalt av legen å legge om livsstilen og å ned i vekt, for å på den måten bli kvitt sykdommen. Jeg tok legen på ordet, og i august måned hadde jeg min første konsultasjon her på Dr. Fedon Lindbergs klinikk.

Jeg starter med lavkarbodiett tilrettelagt for pasienter med diabetes 2.

«Resultatet av livsstilsendringen kom umiddelbart. Etter bare en måned kunne jeg halvere insulindosen!»

Det vil si mat som er basert på den opprinnelige middelhavskosten, og som ikke belaster blodsukkeret. Fargerike grønnsaker, nøtter, belgfrukter, egg, fisk og hvitt kjøtt. Man skal holde seg unna sukker, hvitt mel og andre matvarer med mye stivelse. I tillegg har jeg vært svært flink å trene – 3 ganger i uken.

Spiste meg frisk
Resultatene kom umiddelbart, og allerede etter en måned kunne jeg halvere insulindosen. Etter 6 måneder kuttet jeg også ut tablettene, og etter ytterligere to måneder slettet fastlegen diagnosen diabetes 2 fra journalen min! I løpet av 6-7 måneder gikk jeg ned 20 kg.

Livsstilsendringen varer livet ut
Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært hardt arbeid, og jeg har måtte være ganske streng med meg selv. Men resultatet har vært at jeg har fått et nytt liv! Jeg er fast bestemt på at også de siste kiloene skal av, og at den nye livsstilen skal vare resten av livet.

Tone Hunstad

MENY