Søk

close search

Mageplager og smerter i nakken
Jeg hadde i mange år vært plaget av mageproblemer – omtrent etter hvert eneste måltid. Jeg hadde også store problemer med smerter i nakken og hadde prøvd det meste av behandlinger for dette.

Etter mange resultatløse forsøk med  forskjellige dietter og ”kjerringråd”, var frustrasjonen stor. Da fikk jeg høre via en bekjent at det var mulig å teste om det var enkelte matvarer som skapte problemer for kroppen, og jeg bestemte jeg meg for å prøve dette.
Jeg tok blodprøver på Dr. Fedon Lindbergs Klinikk som ble sendt til en lab i England for analyse for å avdekke evt. intoleranse overfor forskjellige matprodukter.

Resultatet
To uker senere fikk jeg svaret, og jeg leste med stor interesse. Resultatet bekreftet det jeg ante fra før, men ikke tok alvorlig. Tre matprodukter skilte seg klart ut, med særdeles høye verdier, nemlig hvetemel, sukker og bakegjær. Det var i tillegg mage matvarer som ga utslag, og jeg bestemte meg tvert for ikke å spise noen av disse heller! Som sagt så gjort, i mars måned dette året kuttet jeg ALT som stod på listen, og jeg skal love at det fantes produkter der jeg absolutt ikke hadde tenkt å slutte med, men litt ryggrad må man jo ha da.

«Resultatet bekreftet det jeg ante fra før, men ikke tok alvorlig»

Etter fire til fem uker begynte jeg allerede å få konkrete bevis på at jeg hadde gjort det riktige valget. Timene etter måltider ble ikke den forferdelige plagen som tidligere og fordøyelsen ble også faktisk mye mer ”normal”, eller i det
minste føltes sånn:) Nakkesmertene som hadde redusert livskvaliteten min i

mange år forsvant allerede etter en uke.  Jeg fortsatte med eliminasjonsdiett og oppdaget at en ”spinoff” effekt gjorde at jeg reduserte vekten, uten at det gjorde meg veldig opprørt.

«Gradvis kunne jeg forsiktig gjeninnføre en del matvarer som jeg hadde savnet, men noe må jeg fremdeles holde meg unna»

Jeg veide på starttidspunktet 92 kg og er 1,81 høy, altså i godt hold. I løpet av ett år hadde jeg gått ned 18 kg, til 73 kg og følte meg som en ungdom. Dette var nok litt i underkant av hva jeg bør veie så jeg endret litt taktikken da jeg savnet mye av produktene jeg hadde forsaket. Møysommelig forsøkte jeg å innføre ett og ett produkt over tid. Noen ga meg litt magetrøbbel og de kuttet jeg igjen, men mange av matproduktene spiser jeg fortsatt, bortsett fra tre som jeg med visshet skaper trøbbel, nemlig hvetemel, sukker og bakegjær.

Bedre fysisk form
Nå, tre år etter har jeg stabilisert meg på en fornuftig vekt (79-81) og har svært sjelden mageproblemer. Jeg føler meg også veldig mye mer stabil i allmenntilstand og er bedre fysisk – uten at jeg trener bevisst i det hele tatt. Det må innrømmes at jeg er i normal mer fysisk aktivitet nå som jeg ikke sliter med magen.

Skeptisk til å prøve? Hva har du i grunnen å tape – kun en mulig visshet om at det faktisk er enkelte ting det er verd å holde seg unna.

Jon, 58 år

MENY